AcasăEditorialMonica TatoiuBătălia pentru manipularea fricii

Bătălia pentru manipularea fricii

Se închide Londra, Madridul și Israelul în sărbătoare. Rușii ne amenință granițele. Ne fură chinezii informații clasificate. Covidul și gripa se aliază cu frigul și atacă ATI-urile. Sub ce fuste ne ascundem cu masca pe figură? Cine să ne păzească de acești inamici care ne atacă din toate părțile? Teoretic, politicienii pe care suntem chemați să îi votăm legitimându-le deciziile. Practic? Altă întrebare!

Săptămâna asta se încheie o campanie electorală atipică. De frica virusului ucigaș nu au fost adunări publice cu număr mare de susținători sau contestatari. Candidații s-au înfruntat din spatele computerelor de acasă. Nu a mai fost nevoie de limbajul semnelor consultanților în studiourile Tv. Limbajul corpului care spune multe despre un om  a lipsit în dialogurile televizate. Au fost monologuri urmate de replici în online. Irelevant pentru descoperirea vulnerabilităților de personalitate ale candidaților. Nimic despre eșecuri de strategie în management .Doar sordid fetid de breaking news. Pentru că asta place publicului conform statisticilor. Și povești despre „succesuri” în lupta cu moartea ce vine pe fibra optică.

Aflu de la purtători de vorbe ale partidului Lui că nu este de vină Guvernul de prostul management al pandemiei care trebuie musai să sperie categoria vulnerabililor și să îi țină în case în ziua votului. De vină, zic doritorii de putere absolută, este DSP-ul, un fel de adunătură de extratereștri specialiști în sănătate pe care Nelu „precauntul” nu o poate controla. Să auzim de vreo demisie de ministru sau de vreo remaniere după modelul Franței în vară sau Cehiei mai deunăzi? Nicio vorbă. Pentru că în echipele Lui nu sunt decât arhangheli curați ai dreptății, mânuitorii competenți ai vocabularului.

În săptămâna asta se fac teste mai puține pentru că DSP-urile așa au decis. Ca să dea bine înainte de vot. Vot care pentru cunoscători întra-ale statisticii este departe de a fi pe măsura declarațiilor triumfaliste ale purtătorilor Lui de vorbe. Altfel nu se explică caricaturile de inaugurări de lucrări neterminate unde se tot taie „pamblici” de către vitezomanii României educate. După ce au alimentat frica acum o bagă sub preș de unde o să o scoată iar până la următoarea campanie.

Frica este un agent electoral peste tot acolo unde politicienii sunt în corzi. În SUA, purtătorii de vorbe democrate ne informează că statele conduse de aceștia au fost mai puțin infectate decât statele republicane. Bătălia pentru prezidențiale  tot cu moartea pe post de bau-bau se dă. Cifrele cosmetizate prin scoatere din context sunt arme mai puternice decât focoasele rachetelor. În Marea Britanie, Boris Johnson instituie măsuri draconice motivând cu pandemia pentru ca lumea să nu vadă eșecul economic al negocierilor cu UE post Brexit. În Spania, coaliția fragilă între socialiști și Pandemos corelată cu o criză economică fără precedent apelează tot la frică pentru a se salva. Se redeschid școlile, dar se limitează drepturi fără nici o legătura cu politici coerente în sănătate. Spectrul morții este cel mai bun aliat al politicienilor fără soluții. Nici în Israel lucrurile nu stau mai bine cu un premier cercetat pentru fapte de corupție, fără o majoritate confortabilă în spate. Am văzut-o pe Ursula-UE lăudând 10 cadre medicale din România, trimise să îi ajute pe italieni în prima cocoașă ,vorba lui Nelu. Nu am auzit nici o vorbă despre politici coerente pentru salvarea economică a Europei în afară de prostia cu Green Deal. Frica de ce se întâmplă în Belarus este mai mare decât frica de dependență de gazul rusesc promovată de proiectul Nord Stream 2? Oamenilor le este frică de ceea ce nu înțeleg și asta este motivul pentru care școlile trebuie demolate. Asta da strategie.

author avatar
Monica Tatoiu
591 afisari

5 COMENTARII

  1. e jale cu astia ai Lui,dar era prapad cu analfabetii vostri , oricat incerci sa mimezi inteligenta , tot un fel de blonda ramai !!

  2. Mama , sa-ti traiasca nepotii Eduard , Romario , Ricardo si Albano , ca mare dreptate ai !!

  3. fata,fata !!! e jale !!! v’ati dus pe ploua !!! deabia de acuma poti arata cat de „profesionista ” esti !!! „centurili” va asteapta !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger