AcasăMONDENScandal uriaș la UNATC! Profesorul Puiu Șerban, acuzat de hărțuire!

Scandal uriaș la UNATC! Profesorul Puiu Șerban, acuzat de hărțuire!

puiu serbanUn nou scandal la UNATC. „Facultatea de Teatru este o experiență psihică” / Profesorul Puiu Șerban, acuzat de hărțuire

Șerban Puiu, soțul Alexandrei Velniciuc, profesor la Universitatea Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale (UNATC) și director artistic al Teatrului Elisabeta din București, a intrat recent în mijlocul unui scandal.

Studenții săi s-au sesizat, în urma unor declarații făcute de actor într-o emisiune. Totul a pornit de la dezvăluirile făcute de Puiu Șerban în cadrul podcastului “Acasă la Măruță”, de pe Youtube, unde acesta povestește cum a început relația lui cu Alexandra. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când ea îi era studentă. Puiu spune că un coleg i-a atras atenția asupra frumuseții Alexandrei.

Profesorul Șerban Puiu ar avea un comportament abuziv

În urma acestor declarații, mai mulți studenți la UNATC au trimis mailuri pe adresa publicației culturaladuba.ro în care au reclamat comportamentul abuziv al profesorului Șerban Puiu.

Aceștia și-au acuzat dascălul de abuz de putere, hărțuire și sexism. „Nu credem că un astfel de comportament ar mai trebui tolerat în facultățile de teatru. Toată hărțuirea, abuzul de putere și sexismul pe care le oferă domnul profesor Puiu trebuie semnalate și făcute publice, tocmai pentru a opri un flux abuziv care se întâmplă de generații. Domnul Puiu, care se află într-o poziție de putere și pe care nu se sfiește să o arate, continuă să abuzeze studente într-o facultate în care vulnerabilitatea este deja exploatată și statutul studentelor este unul redus doar la „bunăciune”, este unul dintre mesaje.

Puiu Șerban și-a cerut scuze pentru afirmațiile făcute

UNATC a transmis un comunicat în care transmite că a consemnat cu îngrijorare afirmațiile făcute de conf. univ. dr. Puiu Șerban în spațiul public” și „condamnă fără echivoc și se delimitează total de aceste declarații publice, lipsite de suport factual și aflate în totală discordanță cu misiunea, valorile și metodele educației artistice”, notează fanatik.ro.

La rândul său, Șerban Puiu și-a prezentat scuzele “tuturor persoanelor care s-au simțit lezate de glumele neinspirate”.

„Analizând cu deplină sinceritate şi asumată responsabilitate cele afirmate în podcastul pamflet „Acasă La Măruţă”, am ajuns la concluzia că unele dintre afirmaţiile mele au fost total nepotrivite atât pentru mine, ca profesor, dar mai ales au creat un prejudiciu de imagine instituţiei în care m-am format şi pe care o slujesc de 25 de ani, prin urmare, consider că datorez scuze tuturor colegilor mei de o viaţă. Un regret sincer însoţit de empatie adresez tuturor persoanelor care s-au simţit lezate de glumele mele neinspirate; lor le cer scuze în primul rând, asigurându-i că acele nefericite minute din emisiunea-pamflet nu mă reprezintă ca om şi ca profesor”, a transmis Puiu Șerban.

Alexandra Velniciuc sare în apărarea soțului ei

Alexandra Velniciuc, soția lui Șerban Puiu, a făcut primele declarații după ce soțului i s-au adus mai multe acuzații de către studenții de la UNATC. „Este, evident, un linșaj mediatic căruia nu vreau să-i aparțin. Este evident că bulgărele se rostogolește și întotdeauna e cuvântul meu contra cuvântului celuilalt.

Întotdeauna unul va avea un argument în plus sau un argument în minus, nu am de ce să mă bag în lupta asta. Există căi legale care vor fi accesate ca să se facă lumină”, a declarat Alexandra Velniciuc pentru FANATIK.ro.

author avatar
Andreea Vlad