AcasăMONDENTheodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023. Cine este tânărul de...

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023. Cine este tânărul de doar 18 ani (VIDEO)

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023. Cine este tânărul de doar 18 ani

Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, va reprezenta România la Eurovision 2023. El a câştigat Finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2023, organizată sâmbătă seară de TVR, şi va reprezenta ţara noastră la Liverpool, în luna mai.

Piesa „D.G.T. (Off and on)” este jumătate în limba română și jumătate în limba engleză și, potrivit solistului, „pune în lumină o problematică foarte vvalidă” pentru toată lumea.

Cine este Theodor Andrei?

Theodor Andrei, în vârstă de doar 18 ani, are peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”.

De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022, potrivit TVR.

„Mi-e mult mai ușor să apreciez un om în momentul în care e vulnerabil, în care este în lumina reflectoarelor și are succes. Oamenii sunt artă. Cred mult în treaba asta în care artistul este aproape de oameni.

Mă simt mult mai sincer și eu cu mine, și eu cu ei”, a spus Theodor Andrei la TVR 1, înaintea finalei.

Faptul că în acest an doar publicul a votat și nu a existat un juriu de specialitate a fost un plus, după cum a precizat Mihai Trăistariu, prezent și el în studioul TVR. „Am pledat întotdeauna pentru televoting, mă bucură că publicul decide câștigătorul“, a spus cântărețul.

Următorii clasaţi la Selecţia Naţională 2023

Pe locurile următoare s-au clasat: Andreea D Folclor Orchestra – „Periniţa mea“ (locul 2), Andrei Duţu – „Statues“ (locul 3), Aledaida – „Bla Bla Bla“ (locul 4), Amia – „Puppet“ (locul 5).

Din totalul voturilor, piesa lui Theodor Andrei a strâns puțin peste 5.200 de voturi, fiind prima din top.

author avatar
Andrei Ștefan