AcasăMONDENStarul de la Hollywood, achiziție surpriză! Și-a cumpărat ligă de fotbal

Starul de la Hollywood, achiziție surpriză! Și-a cumpărat ligă de fotbal

Dwayne Johnson

Dwayne „The Rock” Johnson face echipă cu fosta sa soție și o companie de top de management sportiv pentru a cumpăra liga de fotbal XFL pentru 15 milioane de dolari și o salvează astfel de la faliment.

Actorul american, fostă vedetă a WWE, care a devenit unul dintre cel mai bine plătiți actori de la Hollywood, și partenerii achiziționează activele XFL de la Alpha Entertainment, o companie privată fondată de președintele și CEO-ul WWE, Vince McMahon, transmite CNN.

Alpha a declarat falimentul în aprilie, după ce sezonul XFL s-a încheiat mai devreme din cauza pandemiei Covid-19. A fost o coincidență în special pentru XFL, care a fost fondată ca o alternativă NFL de către WWE (cunoscută atunci ca WWF) în 2000.

Readuce la viață o ligă aflată în pragul falimentului

Liga a jucat doar un sezon în 2001, în ciuda unui parteneriat cu coproprietarul NBC Sports, iar sezonul 2020 ar fi trebuit să reprezinte marea revenire. Deși XFL nu a adus un mare câștig financiar și nu a înregistrat rating-uri foarte mari, unii fani încă au sperat într-o nouă ligă de fotbal care să poată concura cu NFL.

Asta a încurajat decizia de a lansa XFL la începutul acestui an, care cuprinde opt echipe, un calendar de joc mai scurt și reguli noi concepute pentru a accelera jocul și pentru a-l face mai sigur, potrivit unui comunicat de presă. În comunicat nu apare însă nicio mențiune despre momentul în care XFL ar putea reveni. În prezent, NFL este încă în pregătiri pentru începerea sezonului viitor din această toamnă, în ciuda îngrijorărilor legate de coronavirus.

Fosta soție, un partener de afaceri de nădejde

Dwayne Johnson face astfel echipă cu Dany Garcia, producător de film, cu care a fost căsătorit mai bine de 10 ani, înainte de a divorța în 2007, precum și cu RedBird Capital, o companie fondată de fostul partener Goldman Sachs, Gerry Cardinale.

Garcia a fondat Seven Bucks Productions împreună cu Johnson și producătoare a mai multor filme de-ale actorului, inclusiv „Jumanji: Welcome to the Jungleji”, „Fast & Furious Gifts: Hobbs and Shaw” și comedia „Ballers”.

author avatar
Andreea Vlad