AcasăMONDENSophie de Quay și Simon Jaccard vin în România

Sophie de Quay și Simon Jaccard vin în România

Sophie de QuaySophie de Quay și Simon Jaccard vin în România

Cântăreața de origine elvețiană Sophie de Quay împreună cu partenerul său, Simon Jaccard, vor susține în România trei concerte în perioada 05-07 octombrie.

Primul concert va fi susținut mâine, 05 octombrie 2022, la Iași, pe lista celor doi artiști urmând Suceava joi, 06 octombrie 2022 și București vineri, 07 octombrie 2022.

Pe site-ul oficial al celor doi tronează titlul de “Nomad with a mission”. Întrebată de către Ziarul Național ce simbolizează această titulatură, Sophie de Quay a explicat:

“Voi începe cu partea cu “nomadul”. M-am născut în Elveția, dar am crescut în Singapore, în New York și m-am întors în Elveția pentru licență, iar apoi m-am mutat la Paris pentru a studia muzica. M-am întors în Elveția, am urmat cursurile unei școli de management hotelier și apoi mi-am făcut ultimul internship în Shanghai, iar acum locuim împreună în Paris (n.r. Simona Jaccard). Așadar, “nomad” este pentru că am crescut în străinătate, iar cu muzica noastră am călătorit deja în peste 30 de țări. Avem un sediu central în Paris, dar ne place să călătorim foarte mult, aceasta fiind sursa noastră de inspirație. Cât despre partea cu “misiunea” – îmi place să spun că împreună cu: vocea mea, cuvintele mele, muzica noastră… îmi place să vindec inimi și suflete. Încercăm să facem o diferență cu muzica noastră, nu e doar o muzică pe care să te distrezi. Încercăm să facem o diferență, să facem o lume mai bună prin cuvintele noastre. Este foarte drăguț pentru că avem mulți oameni care ne spun că într-un fel sau altul o melodie de-a noastră sau un vers le-a schimbat viața. Îmi place să folosesc exemplul unui domn în vârstă de 50 de ani care după ce a ascultat una dintre melodiile noastre a ieșit dintr-o perioadă de burn-out și a început să vorbească cu tatăl său din nou după o perioadă de 20 de ani în care nu și-au vorbit. Sunt aceste lucruri mici care pentru noi sunt foarte importante, iar noi încercăm să comunicăm cu inimile și sufletele oamenilor. De asemenea, suntem ambasadori ai unei fundații din India care militează pentru educație și am compus o melodia special pentru ea. Deci, da, aceasta este misiunea noastră, plus aceea de a crea punți de legătură între diverse culturi și diferite generații.”

Sophie de Quay are o voce foarte caldă, iar melodiile celor doi sunt pline de iubire și afecțiune. Despre sursa de inspirație din spatele melodiilor, Sophie de Quay a declarat: “Fiecare melodie are o poveste, fie că este vorba despre oameni pe care îi întâlnim fie despre călătoriile în sine, despre iubire, fie o mulțime de alte lucruri, uneori sunt povești pe care ni le imaginăm. Ultimul album, Y, este denumit astfel deoarece este creat în perioada de carantină din timpul pandemiei de Covid. În această perioadă am avut timp să contemplăm. De asemenea, Y vine și de la generația Y, generație din care facem parte. Este o generație în care ne punem o mulțime de întrebări. Ne aflăm în epoca social media unde dăm peste o grămadă de publicitate despre orice și nu este întotdeauna ușor să înțelegem pentru ce luptăm, care este rolul nostru, misiunea noastră. Lumea se schimbă constant. Tot auzim știri despre ce se întâmplă în jurul nostru, știri care de multe ori nu sunt tocmai vesele și atunci apare întrebarea ce putem face pentru a avea o lume mai bună deci, de aici Y – pe acest album abordăm diverse subiecte cum ar fi: maternitatea, natura, lumea digitală. Oamenii sunt foarte conectați acum pe rețelele de socializare, ceea ce este uimitor, pentru că, de exemplu, prin intermediul acestor rețele l-am cunoscut pe Marius Moga, dar în același timp suntem mai puțin conectați cu oamenii din jurul nostru și de noi.

Cei doi artiști s-au cunoscut în 2016, iar primul concert în România l-au avut în 2017 la ediția a XIII-a a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară “George Grigoriu” Brăila, unde Sophie de Quay (Sophie Marie Michele Loretan pe numele real) a fost invitată să reprezinte Elveția. În cadrul acestui festival duo-ul a avut de pregătit două melodii, una din repertoriul propriu și una compusă de către George Grigoriu. Cei doi au ales melodia Amurgul, cântată de Angela Similea. La acest festival a fost prezent și un reprezentant al Ambasadei Elveției în România care i-a abordat cei doi artiști și le-a propus organizarea unui turneu prin țara noastră.

Pe Sophie de Quay și Simon Jaccard îi putem întâlni după cum urmează:

  • miercuri, 5 octombrie 2022  în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași la Institutul Francez din Iași)
  • joi, 06 octombrie 2022 la Suceava la Auditorium «Joseph Schmidt» din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” 
  • vineri, 07 octombrie 2022 la București la Green Hours Club

Cele trei concerte sunt organizate cu sprijinul Ambasadei Elvețiene în România.

“Ne-a plăcut foarte mult țara (n.r. România) (…), iar răspunsul din partea publicului român a fost unul pozitiv și sper că nu este ultima dată când venim aici. Sper că atunci când vom lansa și alte melodii ne vom întoarce iar și iar. Ne-ar plăcea să dezvoltăm ceva puternic aici.”

Acest lucru este foarte posibil având în vedere că cei doi au avut o întâlnire foarte productivă cu prea bine cunoscutul artist autohton Marius Moga. În curând ne vom putea bucura de fructul acestei întâlniri, o melodie creată în colaborare cu Marius Moga fiind anunțată de către Sophie de Quay și Simon Jaccard.

Mesajul tinerei artiste pentru public este: “Continuați să visați și îndrăzniți să faceți ceea ce doriți. Ascultați-vă pe voi. A fost greu pentru mine să iau decizia de a fi cântăreață deoarece aveam o lipsă de încredere în mine, simțeam că nu sunt ceea ce trebuie, credeam că să fiu un artist este ceva nebunesc și că ar fi mai simplu să am o slujbă normală, dar visul meu din copilărie era să devin o artistă și am făcut-o, iar viața mea acum e puțin nebună, nicio zi nu la fel ca alta, dar este cea mai bună decizie pe care am făcut-o pentru că mă trezesc în fiecare dimineață cu un zâmbet mare pe față. Uneori sunt foarte obosită, dar nu îmi pasă că lucrez ore după ore după ore deoarece fac ceea ce îmi place și consider că este foarte prețios acest lucru și că oamenii ar fi mult mai fericiți dacă și-ar asculta inimiile. De asemenea, îi îndemn pe oameni să fie deschiși și mai conectați unii cu alții, să lase spațiu și deschidere pentru oportunitățile care vin pentru că niciodată nu știi ce va fi.”

 

Sophie de Quay și Simon Jaccard își aduc fiecare aportul la crearea melodiilor. Cei doi scriu și compun împreună, însă au și roluri oarecum diferite. Sophie de Quay se află în față microfonului, iar Simon Jaccard în spatele butoanelor, îndemânarea sa făcându-l să fie supranumit Omul Caracatiță.

 

Simon a declarat pentru Ziarul Național că:

Întotdeauna am cu mine un studio portabil, echipament care cântăresc undeva la 23 de kilograme, astfel încât să putem înregistra mereu câte ceva și să încercăm chestii noi în călătoriile noastre. Pe albumul Y avem diverse părți înregistrare în diverse locuri prin care am fost astfel încât să ne putem bucura din plin de inspirația de moment. De asemenea, având în vedere că noi mereu călătorim, chiar avem nevoie de acest studio pentru a putea capta energia momentului și a locului. Întotdeauna facem asta. De asemenea, compunem în timp ce călătorim, aceasta fiind una dintre principalele surse de inspirație. Poate că România ne va inspira să creăm noi melodii.

 

Întrebat care este locul care l-a inspirat cel mai mult, Simon Jaccard a spus: “Este destul de greu de spus. Cred că eu și Sophie suntem foarte atrași de Asia. Acolo am făcut o mulțime de lucruri. În special suntem atrași de China (…) cultura lor, oamenii de acolo, muzica, totul este foarte interesant. Amândoi vorbim chineză și te poți conecta altfel cu oamenii atunci când le vorbești limba”.

Sophie a povestit și despre călătoriile în India: “Este un contrast foarte puternic între clasele sociale, iar ca femeie nu prea te simți confortabil acolo deoarece sunt atât de multe povești despre femei confruntându-se cu diverse neplăceri. Noi suntem ambasadori ai unei fundații care se ocupă cu educația în India și chiar am avut câteva concerte prin satele de acolo. Copiii și femeile erau atât de fericiți. Ni s-a părut atât de nebunesc deoarece nu vorbim aceeași limbă, însă am comunicat prin muzică. Muzica este un limbaj înțeles de toată lumea. Am început să cântăm, iar ei s-au ridicat și au început să zâmbească și să danseze. Chiar dacă sunt foarte săraci – casele lor abia de pot fi numite case, sunt făcute din pământ și diverse și sunt foarte mici –  atunci când am sosit ne-au primit cu foarte multă bucurie, au cântat cântece pentru noi, ne-au oferit biscuiți. A fost o lecție foarte importantă de viață deoarece poate că uneori ești supărat pentru că ți-a întârziat Uber-ul, iar traficul este greu, dar ei, ei au aproape nimic și mai mereu zâmbesc și trăiesc momentul”.

 

În urma acestei experiențe din India, cei doi au lansat o melodie care începe cu un grup de fetițe care cântă un cântec pentru ei. “Când am intrat în clasa de curs, ne-au întâmpinat cântând și dansând. Am scos telefonul și le-am înregistrat și construit o melodie în jurul a ceea ce cântau ele.” a adăugat Simona Jaccard.

Melodia se numește Show me the World și poate fi găsită pe YouTube.

author avatar
Andreea Vlad
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger