AcasăMONDENȘOC! Cornelia Catanga a murit. Artista suferea de Covid-19

ȘOC! Cornelia Catanga a murit. Artista suferea de Covid-19

Cornelia CatangaȘOC! Cornelia Catanga a murit. Artista suferea de Covid-19 / foto: Antena Stars

Doliu în showbizul românesc. Cornelia Catanga a stins din viață, vineri dimineață, la vârsta de 63 de ani. Artista de muzică lăutărească era internată în spital cu Covid-19.

Cântăreața a suferit un stop cardio-respirator pe fondul infecției cu COVID-19, la Spitalul Universitar din Capitală, transmite Antena 3. Anunțul decesului ei a fost făcut de Mara Bănică, pe pagina de Facebook. „Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris Mara Bănică.

La un pas de moarte în 2019

Cornelia Catanga avea probleme medicale. Artista a suferit un stop cardio-respirator și în 2019, în urma căruia era să piară. A fost internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde medicii i-au montat un stent la inimă.

Înainte de infarct, Cornelia Catanga slăbise în jur de 27 de kilograme şi a avut mai multe probleme de sănătate, cântăreaţa confruntându-se cu o depresie care i-a afectat şi mai mult starea de sănătate.

Catanga s-a îngrășat la loc după intervenția pe inimă, totul din cauza faptului că nu a mai fost activă ca înainte. În 2018, artista a fost internată fiind diagnosticată cu retinopatie pigmentară evolutivă.

Era regina muzicii lăutărești

Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata violonistei Maricica Catanga. În anul 1964, Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului, Județul Prahova.

În anul 1969 participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău, aici fiind descoperită de Doina Badea cu care colaborează un an, ca solist instrumentist. În 1971 cântă pentru prima dată alături de Toni Iordache, iar in perioada 1972-1978 începe sa cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Năsturică. În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romică Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalentă.

Din 1986, încep turneele în străinătate. Primul LP îl lansează în 1989, acompaniată de orchestra lui Ion Onoriu. După 1995, Cornelia Catanga înregistrează colaborări cu Sfinx Experience, Nicu Constantin și Loredana Groza, potrivit realitatea.net.

A îmbrăcat rochia de mireasă la 55 de ani

Cornelia Catanga s-a cununat religios cu Aurel Pădureanu, în 2014, după 24 de ani de relație. Cântăreața de muzică lăutărească a îmbrăcat o creație Cătălin Botezatu și a avut 12 perechi de nași. Șase ani mai târziu, artista anunța că, după 33 de ani, relația lor s-a destrămat. Nu mai mâncau la aceeași masă, nu mai dormeau în același pat, dar locuiau, totuși, în aceeași casă, la etaje diferite.

„Eu și Aurel ne-am tot certat, eu sunt mai impulsivă, mai repezită, mă știe toată lumea, așa că am decis să liniștim lucrurile și să luăm o pauză. Nu mai dormim împreună din luna aprilie (n.r. aprilie 2020), locuim în vila închiriată din Bragadiru la etaje diferite, fiecare e cu camera lui, nu vorbim, nu mâncăm la aceeași masă. Nu se pune încă problema divorțului, om mai vedea.”, dezvăluia Cornelia Catanga, anul trecut, pentru Click.ro.

author avatar
Andreea Vlad
611 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da, mă, covidul a răpus-o. Nu vă puteți abține de la minciună și propagandă, dovadă că îi dați cu virusu’ din titlu, pentru ca de mai jos să reiasă altceva, arză-v-ar focul. Dumnezeu s-o ierte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger