AcasăMONDENS-a dat o decizie finală în cazul Revelionului TVR cu Vacanța Mare....

S-a dat o decizie finală în cazul Revelionului TVR cu Vacanța Mare. Ce a hotărât CNA?

Vacanta mareS-a dat o decizie finală în cazul Revelionului TVR cu Vacanța Mare. Ce a hotărât CNA? / captură TVR

Consiliul Național al Audiovizualului a luat decizia de a nu sancționa Revelionul pregătit de Vacanța Mare la TVR. Membrii CNA au ajuns la o concluzie: programul nu este sancționabil.

CNA a primit 15 sesizări în legătură cu programul de Revelion al Televiziunii publice, în care Muguru Mihăescu și invitații săi au luat în derâdere oficiali și măsurile antiCovid. După mai multe ore de dezbateri, Dorina Rusu, membru CNA, a propus o sancţiune „simbolică” de 50.000 de euro. În final, a fost propusă o amendă de 10.000 de lei.

Propunere de sancţionare a fost votată de Dorina Rusu, Cristina Pocora, Oana Dincă şi Orsolya Borsos, iar împotrivă au fost Monica Gubernat, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Nicolae Bălaşa şi Ramona Sorescu.

Revelionul TVR cu Vacanța Mare nu a primit nicio sancțiune

Membrii CNA s-au reunit și joi, 14 ianuarie. Fosta deputată Cristina Pocora a propus din nou o somație publică pentru că „ar trebui să dăm un semnal public”. Dar au votat-o doar Dorina Rusu, Orsolya Borsos și Oana Dincă, ceilalți fiind împotrivă. Într-un final Revelionul TVR cu Vacanța Mare nu a primit nicio sancțiune, iar cazul a fost închis

„Cum s-a discutat și la ședința trecută, au fost în marea majoritatea colegii din Consiliu de acord că nu toate lucrurile au fost cum trebuie în acel Revelion. Fiecare cu argumentele sau perspectiva lui. Pentru că nu au fost cum trebuie și pentru că sunt lucruri care nu ar trebui să fie în această perioadă și la Televiziunea Publică, mă refer la această atitudine de blamare a celor care respectă condițiile de protecție împotriva Covid.

Pentru că am fost luați în bășcălie, pentru că această formă de umor ne-a făcut să ne simțim că suntem cam fraieri sau boi, că respectăm regulile și pentru că n-ar trebui să le respectăm. Dacă erau mai atenți la puține detalii, poate că s-ar fi evitat această discuție și până la urmă tot scandalul public, toată această dezbatere, chiar și politizată, nu a făcut bine Televiziunii Publice. Cred că trebuie să dăm un semnal.

Un semnal public trebuie dat, deja CNA-ul are o scăpare față de TVR din lipsa unei decizii când a venit vorba de ediția din Viața Satului, și atunci ar trebui să dăm un semnal. Propunerea mea de rediscutare a venit în acest sens, semnalul că trebuie să fim mai atenți cu unele subiecte care nu sunt tabu. Mai ales că materialul a venit din timp. Și de aceea eu propun o somație pentru TVR pentru programul de Revelion.”, a declarat Pocora.

author avatar
Andreea Vlad