AcasăMONDENPușcărie pentru Shakira! Ce pedeapsă cere Parchetul din Spania

Pușcărie pentru Shakira! Ce pedeapsă cere Parchetul din Spania

Pușcărie pentru Shakira! Ce pedeapsă cere parchetul din Spania / Foto: printscreen

Acuzată de fraudă fiscală în Spania, vedeta columbiană Shakira este urmărită penal de către procuratură, cu care cântăreața a refuzat să semneze un acord.

Parchetul spaniol a cerut peste opt ani de închisoare împotriva vedetei columbiene Shakira și o amendă de peste 23 de milioane de euro pentru o fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro, a anunțat vineri ziarul spaniol El Pais.

Procuratura din Barcelona și reprezentanții Shakirei nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Vedeta vrea proces, nu înțelegere

Shakira, care își susține nevinovăția, a declarat miercuri că va refuza să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu acuzarea, afirmând că ar prefera un proces în locul unei înțelegeri.

Potrivit avocaților ei, însă, posibilitatea de a ajunge la un acord rămâne deschisă până la o audiere la tribunalul din Barcelona, în timp ce trimiterea oficială a vedetei de 45 de ani în fața instanței nu a fost încă pronunțată.

Procuratura din Barcelona o acuză pe interpreta hiturilor „Hips don’t lie”, Waka Waka” sau „Loca” că nu și-a declarat veniturile la autoritățile fiscale spaniole în anii 2012, 2013 și 2014.

La rândul lor, avocații Shakirei consideră că, până în 2014, cea mai mare parte a veniturilor sale proveneau din turneele sale internaționale și că nu a locuit mai mult de șase luni pe an în Spania, o condiție pentru stabilirea domiciliului fiscal în această țară.

Shakira susține, de asemenea, că a plătit deja 17,2 milioane de euro către autoritățile fiscale spaniole și că, prin urmare, „nu mai datorează niciun ban fiscului de mulți ani”.

author avatar
Tudor Borcea