AcasăMONDENPrințul Harry, dezvăluiri șocante: Marijuana „m-a schimbat și m-a ajutat” / Ce...

Prințul Harry, dezvăluiri șocante: Marijuana „m-a schimbat și m-a ajutat” / Ce spune despre consumul de cocaină

printul harryPrințul Harry, dezvăluiri șocante: Marijuana „m-a schimbat și m-a ajutat” / Ce spune despre consumul de cocaină

Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, a vorbit recent despre viața și familia sa într-o conversație online de 90 de minute cu Gabor Maté, în vârstă de 79 de ani, recunoscând că cocaina nu a făcut „nimic” pentru el atunci când avea dificultăți psihice.

Prințul Harry spune că marijuana, în schimb, l-a ajutat să facă față traumei sale mentale.

Consumul de marijuana l-a ajutat să treacă peste traume

El a spus în timpul discuției cu Dr. Gabor Maté, un autor despre traume şi dependenţă, că „[Cocaina] nu a făcut nimic pentru mine, a fost mai mult un lucru social și mi-a dat cu siguranță sentimentul de apartenență, Cred că, probabil, m-a făcut să mă simt diferit de felul în care mă simțeam, ceea ce era un fel de idee.”

Prinţul Harry a apărat utilizarea marijuanei, spunând că l-a ajutat „să facă faţă traumelor şi durerilor din trecut” şi a fost precum „curăţarea parbrizului”.

„Mi-a înlăturat totul și mi-a adus un sentiment de relaxare, eliberare, confort, o ușurință de care am reușit să mă țin pentru o perioadă de timp.

„Am început să o consum în mod recreațional și apoi am început să realizez cât de bine a fost pentru mine, aș spune că este una dintre părțile fundamentale ale vieții mele care m-a schimbat și m-a ajutat să fac față traumelor și durerilor din trecut”.

Conversaţia dintre Prințul Harry și Dr. Gabor Maté, lângă un şemineu, în California, s-a axat pe teme despre „trăitul cu pierderi” din memoriile sale, Spare.

El a dezvăluit că propria sa reacţie la publicarea controversatei cărţi a fost să se simtă „incredibil de liber”.

„Am simţit că mi s-a luat o greutate uriaşă de pe umerii mei”, i-a spus el doctorului Maté, descriind cartea ca pe un „act de serviciu” pentru a-i ajuta pe alţii să încalce tabuul despre a vorbi despre problemele de sănătate mintală.

author avatar
Andreea Vlad