AcasăMONDENPrimul bărbat din istorie care a câștigat un concurs de Miss! Cine...

Primul bărbat din istorie care a câștigat un concurs de Miss! Cine e transgenderul Kataluna Enriquez

O persoană transgender, pe punctul de a fi încoronată Miss USA. Și, de ce nu, Miss Univers/ Foto: Facebook

Pentru prima dată, titlul de Miss Silver State SUA a fost acordat unei persoane transgender. Kataluna Enriquez, de sex masculin din punct de vedere biologic, a câștigat concursul Miss Silver State SUA, un eveniment considerat a fi cea mai mare competiție preliminară pentru concursul Miss Nevada SUA, informează KVVU-TV.

Evenimentul a fost considerat o „victorie monumentală” pentru Enriquez, care va trece acum la competiția națională în circuitul de concurs care duce la Miss SUA și, eventual, la competiția Miss Univers.

Concursurile, gestionate colectiv de Organizația Miss Univers, au fost cândva deținute de fostul președinte Donald Trump și sunt recunoscute pe scară largă pentru acordarea celor mai râvnite coroane în domeniul frumuseții.

Într-un interviu acordat presei locale după victorie, Kataluna Enriquez a numit experiența „o adevărată sărbătoare a feminității și diversității și o celebrare a faptului de a fi adevărata ta personalitate”.

Esti femeie? Dovada!

Dar Kataluna Enriquez a menționat că nu a fost întotdeauna atât de populară în lumea concursurilor de „Miss”. Ea a amintit de o competiție anterioară când organizatorii evenimentului au descoperit că este transgender, ei i-au cerut să furnizeze documente medicale pentru a dovedi că este femeie.

„Mi s-a cerut să furnizez documente care, în opinia mea, erau invazive, mi s-a cerut să primesc o hârtie de la medicul meu”, a spus Enriquez. „M-a dus aminte de o perioadă în care simțeam că nu sunt binevenită”.

Binevenită în cercurile progresiste

Dar, potrivit KVVU-TV, Enriquez a spus că, în loc să se ferească de identitatea sa transgender pe baza experiențelor din trecut, a decis să facă din „conștientizarea comunității transgender” platforma ei de „reconstituire istorică”.

Acest mesaj a rezonat în mod evident în cadrul concursului Miss Silver State SUA și s-ar putea dovedi benefic pentru Enriquez în viitoarele competiții, mai ales că persoanele transgender câștigă popularitate în cercuri progresiste și că presiunea crește pentru a se evita chiar și cea mai mică apariție a „discriminării”.

Concursul Miss Nevada SUA este programat pentru luna iunie.

„Astăzi sunt o mândră femeie transgender”

Într-o secțiune de întrebări și răspunsuri a concursului, Enriquez a fost rugată să descrie obstacolele pe care le-a întâmpinat și pe care le depășește.

„Crescând, mi s-a spus deseori că nu aveam voie să fiu eu însămi și nici să fiu în spații unde nu eram binevenită. Unul dintre obstacolele cu care mă confrunt în fiecare zi este pur și simplu să fiu fidelă mie însămi. Astăzi sunt o mândră femeie transgender de culoare. Personal, am învățat că aceste diferențe nu mă fac mai puțin decât ceea ce sunt, mă fac mai mult decât atât. Și diferențele mele sunt ceea ce mă fac unică și știu că unicitatea mea mă va duce la toate destinațiile și la tot ce am nevoie pentru a experimenta în viață ”, a răspuns Enriquez.

author avatar
Tudor Borcea
1.131 afisari

3 COMENTARII

  1. E barbat de la o posta si pute a Griguar si a bere… 🤗 Se imbata catva parinti 1 si parinti 2 ghaozari din Ue si Sua. In rest se vede ca e barbat. Cum sa castigi in fata unei frumuseti autentice inascute create sa fie?

  2. Sa vedeti ce femeie cand i se scoala belingheru cheia de 22 de scobit ghaozu… 🥒…

  3. Vedeti din obisnuinta tine Miss florile precum belingheru la filetat…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger