AcasăMONDENNoi detalii cutremurătoare: Înainte ca Alec Baldwin să o împuște pe Halyna,...

Noi detalii cutremurătoare: Înainte ca Alec Baldwin să o împuște pe Halyna, arma se mai descărcase accidental de câteva mai ori

Cu o zi înainte de fatidicele scene în urma cărora Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins, regizorul de imagine al producției, mai mulți cineaști și-au dat demisia din cauza lipsei măsurilor de siguranță de pe platoul de filmare. Se pare că în doar zece minute, arma se mai descărcase accidental de două ori, potrivit abcnews.go.com.

Noi detalii despre accidentul mortal care a zguduit lumea cinematografică

Alec Baldwin a primit un pistol despre care a fost asigurat că este încărcat cu gloanțe albe. Totuși, armele de pe platoul de filmare nu erau pe mâinile unui specialist.

Cu o zi înainte de incidentul mortal, un număr mare de oameni din departamentul de filmare și-a dat demisia din diverse motive, inclusiv o aparentă lipsă a protocoalelor de siguranță, a declarat pentru ABC News un membru al echipajului de filmare care a părăsit producția.

Echipa de filmare avea motive de îngrijorări legat de siguranță

Cu o zi înainte de împușcătura fatală de joi, au existat alte două descărcări accidentale în decurs de 10 minute, potrivit aceleiași surse, care precizează că problema siguranței armelor a fost adusă în discuție de  cameramani și ar fi fost eliminată în mod repetat de producători.

„Poți doar să ameninți că pleci și, dacă nu se schimbă nimic, până la urmă nu poți decât să-ți dai demisia”, mai spune fostul membru al echipei de filmare.

Echipa de filmare va beneficia de consiliere psihologică

Într-o declarație adresată presei, Rust Movie Productions LLC a spus că nu are cunoștință de plângeri privind siguranța recuzitei.

„Siguranța echipei noastre de distribuție este prioritatea principală a Rust Productions și a tuturor celor asociați cu compania”, a spus compania de producție în declarație. „Deși nu am fost informați despre nicio plângere oficială privind siguranța armelor sau a recuzitei de pe platoul de filmare, vom efectua o anchetă internă a procedurilor noastre. În acest timp, producția filmului este oprită. Vom continua să cooperăm cu autoritățile din Santa Fe în desfășurarea investigației lor și vom asigura servicii de asistență psihologică pentru distribuție și întregul echipaj”, mai spune sursa citată.

Nimeni nu știe cum a ajuns glonțul fatal în arma de recuzită

Într-un mesaj postat pe internet, Baldwin şi-a exprimat durerea faţă de ceea ce a numit „un tragic accident”.

Reamintim că tragedia a avut loc în timpul filmărilor pentru western- ul Rust, la Ferma Bonanza Creek din Santa Fe.

Aşa cum îi cerea scenariul, Alec Baldwin, unul dintre personajele principale ale filmului, a tras cu o armă de recuzită cu gloanţe oarbe. Numai că, din motive pe care nimeni nu şi le explică încă, cel puţin unul dintre gloanţe a ricoşat şi l-a lovit pe regizorul de imagine al producţiei, Halyna Hutchins. Au urmat momente de groază şi apeluri disperate la 911.

 

author avatar
Alina Costache
760 afisari

1 COMENTARIU

  1. Haaalaaauuu, „specialistilor”, armele nu se descarca accidental, decat in filmele proaste. Scene de rasu, plansu cu uzi-uri care se descarca prin cadere pe scari…Orice arma elibereaza glontul prin ectionarea tragaciului, nu cred ca s-au inventat, azi, arme mai proaste ca alea vechi. Pe vremuri, PPS-urile rusesti bagau glont pe teava daca nu erau asigurate, prin scaparea din mana (de exemplu), asta datorita greutatii incarcatorului, dar, niciodata nu se descarcau sigure.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger