AcasăMONDENPuya, război total cu „Lays”. De ce nu mai apare în reclame...

Puya, război total cu „Lays”. De ce nu mai apare în reclame la tv. Are legătură cu „familia tradițională” (VIDEO)

Motivul pentru care Puya nu mai apare în reclame la televizor! O postare despre „familia tradițională” i-a afectat contractele 

Puya era o apariție constantă pe micul ecran, nu neapărat în videoclipurile muzicale, cât în reclamele tv. Solistul a putut fi văzut în spoturile publicitare la chipsuri, dar de ceva vreme nu a mai apărut. Motivele le-a explicat chiar el, recent, în cadrul unui postcast.

Cântăreţul de hip-hop a făcut o postare pe pagina lui de Facebook, care avea legătură cu „familia tradiţională”, după cum a povestit el în podcastul „Aproximativ Discuţii”, cu Gojira.

„Eu mi-am spus, sincer, părerea mea. Exact aşa am gândit-o! În primul rând, eu aşa gândesc. Nu a fost un mesaj „anti” ceva. A fost un mesaj, din punctul meu de vedere, cât se poate de normal. Sincer să fiu, dacă aş fi ştiut repercusiunile mesajului, nu ştiu dacă-l mai puneam. Eu am fost total surprins de şocul de după.”, mărturisește el.

Proiectul a căzut din cauza unei postări despre „familia tradițională”

Colaborarea dintre celebra marcă de chipsuri şi Puya s-a întins pe parcursul mai multor ani, iar ruptura s-a produs „brusc”, după cum spune acesta. Tot el a precizat că la momentul separării existau reclame filmate în avans, care însă nu au mai fost difuzate niciodată.

„Să îţi spun cum am gândit eu postarea respectivă. Am zis aşa: noi scoatem album nou, hai să îl promovăm spunând despre ce va fi – despre familie, despre patrie ca să ştie lumea despre o să fie, cam care este crezul nostru. Apoi, după ce am postat, au început să sune telefoanele. Nu ştiam ce am zis greşit. Eu scrisesem că eu cred că familia trebuie să fie formată dintr-un un bărbat şi o femeie, lucru care mie mi se părea un mesaj normal. Nu mi se părea un mesaj anti-gay.”, a spus Puya.

Puya: „M-am trezit că s-a întrerupt contractul”

„Repercusiunile au fost grave. M-au sunat şi de la Lays. Noi aveam patru reclame filmate, făcute la Castel Film. Mi-au zis că nu mai putem difuza nimic. Eu am încercat să-i fac să înţeleagă că n-am încălcat prevederile contractului şi am susţinut o idee cât se poate de morală şi de normală pentru mine, că o familie trebuie să fie formată dintr-un bărbat şi o femeie. Asta e, dacă sunt prost, sunt prost, dar aşa am gândit eu.

M-am trezit că s-a întrerupt contractul. Au vrut să-l rezilieze, dar eu nu puteam să îl reziliez pentru că nu încălcasem contractul. Am avut o discuţie de câteva zile în care încercau să îmi zică că eu am greşit ceva din contract, dar eu încercam să le explic că n-am făcut nimic rău.”, povestește artistul.

„În continuare cred că n-am făcut nimic rău. Mi-au sugerat să scot postarea. Eu n-am făcut niciodată, în toată cariera mea, un statement şi apoi să zic că nu am zis chestia aia şi să îmi cer scuze. Nu înţelegeam pentru ce să îmi cer scuze”, a punctat el.

Manifest La Familia

Pe scurt, totul a pornit de la o postare pe Facebook pe care Puya a făcut-o în perioada Referendumului pentru Familie, care îşi propunea modificarea Constituţiei în sensul în care să se precizeze clar că familia trebuie să fie formată dintre un bărbat şi o femeie.

Acum 4 ani, Sişu şi Puya, membrii trupei hip-hop La Familia, au lansat un manifest în care promovau familia tradiţională, credinţa în Dumnezeu şi naţionalismul. De altfel, Tudor Sişu a fost unul dintre iniţiatorii şi susţinătorii proiectului de revizuire a Constituţiei, iniţiat de Coaliţia pentru Familie, prin care s-a dorit împiedicarea căsătoriei persoanelor homosexuale. Sub titlul „Manifest La Familia“, Sişu şi Puya și-au îndemnat fanii să li se alăture şi să promoveze mesajul lor, precizând că nu este o provocare, ci un apel către cei care cred şi simt la fel.

author avatar
Andreea Vlad