AcasăMONDENMircea Badea, DIALOG FABULOS cu polițiștii, în miez de noapte! Oamenii legii,...

Mircea Badea, DIALOG FABULOS cu polițiștii, în miez de noapte! Oamenii legii, lăsați în ofsaid din două fraze – VIDEO

(sursa foto: captură Antena3)

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”, de la Antena 3, a povestit cum s-a trezit, în timp ce se îndrepta, recent, către acasă, de la emisiune, că este oprit de un echipaj de poliție.

Badea a relatat, miercuri seară târziu, în direct la postul TV la care lucrează, episodul respectiv, cu accent pe faptul că i-a spus polițistului că nu poartă mască – știute fiind obligațiile dispuse de autorități, în contextul noilor măsuri menite să ducă la limitarea, pe cât posibil, a răspândirii noului coronavirus. Și anume că masca trebuie purtată și în exterior. Și asta în condițiile în care realizatorul TV, aflat în propria-i mașină, purta o astfel de mască de protecție.

Badea a povestit apoi și faptul că i-au fost cerute actele. Și că i s-a explicat că a fost oprit pentru că are un bec ars, la poziție, pe spate.

Realizatorul „În gura presei” a ținut să anunțe că în cazul în care va mai fi oprit de poliție, îl va suna pe secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Pentru a-l înștiința că „oamenii legii zădărnicesc combaterea răspândirii bolilor”.

De la ce a pornit totul

„Domnul Raed Arafat să le impună polițiștilor să poarte mască. Pe mine m-a urmărit miliția aseară prin oraș. Cu nino-nino, cu girofar sigur. Am oprit când am văzut că mă urmărește poliția.

Mă duceam acasă, noaptea, de la muncă. Mergeam ca un om cu mașina mea veche, ponosită, cu o viteză minimă. Zic să mă dau cât mai pe dreapta să treacă miliția.

M-am gândit că au o treabă importantă, că se duc să-i pupe pe infractorii de la Bolintin, poate au un indiciu și l-au prins pe bombardierul de la Arad.

Ei nu treceau. Erau în spatele meu. M-am oprit. Se dă jos un tinerel, foarte plin de el. Mergea ca șmecherii către mașina mea. Vine și zice: ”Știți de ce v-am oprit?”. Eu îi spun: ”Nu purtați mască”. El zice: ”Știți de ce v-am oprit?” și eu îi spun: ”Nu purtați mască”.

Eu purtam mască. Eu când plec de la serviciu, ca să nu zică nimeni că l-am infectat eu, îmi pun masca pe bot până la mașină. Și după aia nu o mai scot până acasă. Eu aveam masca, polițistul nu.

El continuă și zice: ”V-am oprit pentru că…”. Eu îi zic: ”Dacă vreți să țip, pot să țip. Nu purtați mască. Circulă o lege, cică pe stradă să pui masca pe față. Nu o aveți.” N-a mai știut ce să zică”, a povestit Mircea Badea, citat de antena3.ro.

„Mi-am promis, când mă mai oprește Miliția, că…”

Realizatorul TV a continuat relatarea, din care nu au lipsit ironiile, răstimp în care cei prezenți în studio au zâmbit în câteva rânduri.

„Zice: ”Dați-mi actele”. A început să se uite. Eu m-am oferit: ”Vreți să vă arăt și extinctorul?”. Zice: ”Asigurarea!”. Eu, care citesc legile, n-am RCA tipărit, de-al dracu. De ce? Pentru că e dreptul meu să n-am. Zice: ”Asigurarea”. Eu îi zic: ”Nu o am tipărită. Nu mă aștept să știți. Am ținut cursuri deseori noaptea. E un hobby de-al meu. Mai țin cursuri de legislație oamenilor legii. Conform onoratei instanțe, nu e nevoie ca eu, conducător auto, să o am.”

Păi zice: ”Eu nu știam asta”. Dar nu mă miră. Îi zic: ”Dacă vreți, vă dau un link.”

Zice: ”Mă duc până la mașină și mă întorc”. Vine de la mașină și îmi spune: ”V-am oprit pentru că aveți un bec ars la poziție pe spate”.

„Ați văzut din actele pe care vi le-am înmânat că am făcut ITP-ul acum două zile, deci becul mergea. Probabil o să-l înlocuiesc. Vreți chiar acum:”, i-am spus.

Mi-am promis, când mă mai oprește miliția, că o să-l sun pe Raed Arafat. Îi zic: ”Domnu secretar de stat, oamenii legii zădărnicesc combaterea răspândirii bolilor. Oamenii legii nu respectă legea.”, a mai spus Badea.

author avatar
Andrei Coman