AcasăMONDENJandarmii s-au pus pe amendat artiştii: Paraziţii şi Macanache, "victime" ale scandalului...

Jandarmii s-au pus pe amendat artiştii: Paraziţii şi Macanache, „victime” ale scandalului Gheboasă

untold-si-neversea

Jandarmii din Cluj au aplicat noi sancțiuni contravenționale pentru 4 artiști, care au prezentat în concertul de la UNTOLD cântece cu versuri care conțin un limbaj vulgar, licențios sau rasist. Printre cei sancționați se numără membri ai trupei Paraziții și Macanache.

Amenzile au fost date în urma analizării imaginilor și înregistrărilor video din timpul concertului. Măsura vine la scurt timp după ce trapperul Gheboasa a fost amendat pentru versurile pe care acesta le-a cântat pe scena de la Untold.

Ce măsuri a luat Jandameria?

Iată sancţiunile impuse de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca:

  • „În urma analizării imaginilor și înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a aplicat noi sancțiuni contravenționale pentru 4 artiști, care au prezentat în concert cântece cu versuri care conțin un limbaj vulgar, licențios sau rasist.
  • Cele 4 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1000 de lei fiecare, conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
  • În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, se arată în documetul citat.

Și Gheboasă a primit marți o amendă de 1.000 de lei pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora.

author avatar
Andrei Ștefan