AcasăMONDENGheorghe Turda încasează o pensie "frumuşică" de la stat. Colegii de scenă,...

Gheorghe Turda încasează o pensie „frumuşică” de la stat. Colegii de scenă, frustraţi de venitul artistului!

gheorghe-turdaGheorghe Turda încasează o pensie "frumuşică" de la stat. Colegii de scenă, frustraţi de venitul artistului!

Gheorghe Turda încasează o pensie frumuşică, iar de concerte nu duce lipsă. Interpretul de muzică populară, în vârstă de 74 de ani, este mulțumit de banii pe care îi ia lunar de la stat, după 55 de ani de activitate.

Artistul a fost și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne, ceea ce a „cântărit” destul de mult la calcularea pensiei.

Gheorghe Turda, pensie de 9000 lei

Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română şi la Ciocârlia. Am fost şeful ansamblului Ciocârlia şi şeful Direcţiei de Cultură a Ministerului de Interne şi sunt mândru de pensia mea.

Faţă de alţii care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câţiva ani de activitate şi au emis pretenţia să aibă pensia ca Gheorghe Turda.

Da, 9000 de lei, da. Deocamdată, mulţumită lui Dumnezeu, e bine”, a mărturisit Gheorghe Turda la Antena Stars.

Acuzat de colegi că are o pensie cam mare

Interpretul de muzică populară a fost recent criticat pentru pensia mare pe care o încasează de la stat.

El se apară și spune că a făcut mari sacrificii și a muncit 55 de ani ca să ajungă să încaseze acești bani lunar. Interpretul de muzică populară, în vârstă de 74 de ani, a reușit să-și mărească pensia după ce a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne și Casa Națională de Pensii, solicitând mărirea indemnizației lunare primite de la stat cu 50%.

„Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă. Toți care se lamentează că au pensii mici și s-au interesat de pensia mea, să știe că am muncit 55 de ani pentru cariera artistică.

Am știut să-mi țin familia și să-mi fac și anii de muncă. Eu nu am pensie specială. Se confundă pensia cu indemnizația de grad militar. E mare diferența”, a declarat pentru Fanatik, Gheorghe Turda.

Artistul a vrut să dea la Teologie, dar, într-un final, a ajuns la Conservator.

Eu m-am pregătit în paralel şi pentru Teologie, dar Dumnezeu m-a ajutat şi am intrat din prima la Conservator, la Cluj. Nimic nu-i întâmplator. Cânt muzică religioasă şi acum şi am cântat la strană. Sunt foarte atras de momentul cununiei religioase pentru tineri”, a mărturisit Gheorghe Turda.

author avatar
Andrei Ștefan