AcasăMONDENFraţii Petreuş s-au reunit în Ceruri: a murit şi Ştefan Petreuş!

Fraţii Petreuş s-au reunit în Ceruri: a murit şi Ştefan Petreuş!

Ştefan PetreuşFraţii Petreuş s-au reunit în Ceruri: a murit şi Ştefan Petreuş!

Ştefan Petreuş a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 82 de ani. Alături de fratele său, Ioan Petreuş, a format celebrul duet Fraţii Petreuş din Maramureş.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului a transmis public un mesaj de condoleanţe familiei Petreuş.

Fac parte din „tezaurul folclorului românesc”

Cetera lui Ştefan Petreuş a tăcut pentru totdeauna. Fraţii Petreuş sunt din nou împreună, în ceruri, iar nouă ne-a rămas muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean.

Frumuseţea cântecului maramureşean a devenit sinonim cu numele lor. Cântecele lor au răsunat în întreaga lume şi sunt parte acum din tezaurul folclorului românesc. Le suntem recunoscători pentru tot ce au făcut pentru folclor şi pentru că au dus muzica noastră în lumea întreagă.

Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Ştefan Petreuş, alături de fratele său Ion, şi să aibă grijă de sufletele lor. Condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor care i-au îndrăgit!”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, pe Facebook.

Ștefan Petreuș a murit la 20 de ani după ce fratele lui, Ion, s-a stins din viață

Ștefan Petreuș a murit la 20 de ani de la decesul fratelui său. Pe 22 iunie 2002, Ion se stingea din viață la vârsta de 57 de ani, în urma unui accident petrecut chiar în curtea casei sale.

Îndrăgitul interpret a decedat chiar în ziua în care, după doi ani de pauză, începea Festivalul Național Concurs De Folclor Ion Petreuș care are loc la Turnul Sfântul Ștefan din Baia Mare, eveniment dedicat fratelui celebrului violonis

author avatar
Andreea Vlad
603 afisari

3 COMENTARII

  1. Să-l ierte Dumnezeu!
    Dacă e vorba de tradiții, se zice „pe lumea cealaltă” nu „la ceruri”. Cîntecele de priveghi sau înmormînare spun limpede: „dintr-o lume-n altă lume”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger