Fost campion national de polo – sport pe care-l caracterizeaza drept unul “dur”, Florin Dumitrescu este acum un jurat foarte drastic in show-ul de cooking, MasterChef. A ales bucataria in detrimentul sportului, pentru ca si-a dorit sa aiba “siguranta carierei”.
“Polo este un sport de care sunt foarte atasat, mai ales ca in clasa a doua am inceput si eu sa practic acest sport. Aveam in jur de noua ani. Am facut polo de performanta la Steaua in jur de sase ani. Am si jucat cu cativa dintre sportivii din lotul actual, care mi-au fost colegi: Tiberiu Negrean, Dimitri Goanta, Alexandru Ghiban. Sunt, asadar, sufleteste foarte legat de acest sport“, a marturisit Florin Dumitrescu.
Juratul de la MasterChef a povestit, intr-un interviu publicat de site-ul masterchef.protv.ro, ca a fost de cateva ori campion national si municipal si a fost numit si cetatean de onoare al sectorului 5, in anul 2002.
Ceea ce l-a facut, insa, sa renunte la acest sport a fost pasunea pentru gatit si dorinta de a avea un viitor linistit, dupa cum marturiseste el. “ Am descoperit bucataria! Poloul este un sport foarte frumos, iar viata de sportiv este si mai frumoasa, dar acest sport, in Romania, nu este sustinut aproape deloc! Imi aduc aminte ca erau trei bazine omologate pentru meciuri in Bucuresti, doua vara si unul iarna. Stiam ca nu imi asigura un viitor linistit. Am cautat sa am siguranta carierei, asa ca am ales bucataria in detrimentul sportului!”