AcasăMONDENDoliu la Opera ieșeană: a murit una dintre cele mai bune voci....

Doliu la Opera ieșeană: a murit una dintre cele mai bune voci. Artista a stat mai multe luni în comă

Maria Macsim NicoarăDoliu la Opera ieșeană: a murit una dintre cele mai bune voci. Artista a stat mai multe luni în comă / foto: Opera Națională Iasi

Maria Macsim Nicoară, mezzosoprana care a ajuns în atenția presei după ce a suferit un accident bizar în propria sa casă, a încetat din viață la vârsta de 52 de ani. Artista se afla în comă de mai multe luni.

Decesul mezzosopranei din Iași a survenit în noaptea de 23 decembrie spre 24 decembrie, transmite bzi.ro. Aceasta a dus o luptă grea prin spitale după accidentul suferit în luna mai.

Conform apropiaților, Maria Macsim Nicoară era paralizată și ar fi luat și covid-19 din spital.

„Da, asa este, a avut şi Covid 19. De bacterie sau infectia nosocomiala nu va pot spune nimic. Probabil ca Spitalul va transmite un comunicat de presa. Cert este ca atunci când s-a întâmplat tragedia, s-a intervenit foarte târziu, după opt ore şi asta nu din vina medicilor. Avem patru procese pe rol care merg foarte, foarte lent. Pana acum ne-am ocupat de sănătatea sorei noastre Marinela, de acum ne vom ocupa de amintirea ei dar şi de a face lumina în acest caz”, a declarat Elena Heres, sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoara, pentru Ziarul de Iaşi.

A căzut pe scări în propria casă

Artista s-a accidentat grav după ce a căzut pe scările din casa sa în luna mai. A fost descoperită de soțul ei. Ancheta este una extrem de grea pentru că anchetatorii au luat şi iau în considerare mai multe ipoteze. Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool.

Mezzosoprana ar fi stat în agonie timp de 8 ore, pentru că familia a chemat Ambulanța abia a doua zi de dimineața. Aceasta a ajuns în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Femeia era în comă, cu multe leziuni grave la cap, dar și la torace, și la coloană.

Solista a suferit mai multe operații, ultima, pe data de 9 septembrie 2020. Pe 8 decembrie a fost externată, la solicitarea familiei.

author avatar
Andreea Vlad
386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger