AcasăMONDENDoliu în muzică! A murit unul dintre cei mai mari chitariști din...

Doliu în muzică! A murit unul dintre cei mai mari chitariști din toate timpurile. Degetele sale erau asigurate pentru 7 mil. lire sterline

Jeff BeckDoliu în muzică! A murit unul dintre cei mai mari chitariști din toate timpurile. Degetele sale erau asigurate pentru 7 mil. lire sterline

Jeff Beck, chitarist legendar, care a cântat cu Yardbirds şi a format Jeff Beck Group, a murit la vârsta de 78 de ani.

El a făcut o formă de meningită bacterială, care i-a fost fatală, a anunțat familia sa pe rețelele sociale, potrivit The Guardian.

Jeff Beck, răpus de meningită

„În numele familiei, cu profundă tristeţe vă anunţăm decesul lui Jeff Beck. După ce a contactat brusc o meningită basteriană, el a murit liniştit ieri”, se arată în comunicat, miercuri seară, pe site-ul oficial al muzicianului.

Numit adesea drept unul dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor, Beck – ale cărui degete mari erau asigurate pentru 7 milioane de lire sterline – era cunoscut ca un inovator pasionat.

A fost pionierul jazz-rock-ului, a experimentat cu efecte fuzz şi distorsiuni şi a deschis calea pentru subgenuri, cum ar fi psych rock şi heavy metal de-a lungul carierei sale.

A fost câştigător de opt ori Grammy, câştigător al premiului Ivor Novello pentru contribuţia remarcabilă la muzica britanică şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame atât ca artist solo, cât şi ca membru al Yardbirds.

În 2022, Jeff Beck a lansat ultimul său album, „18”, pe care a colaborat cu Johnny Depp.

author avatar
Andreea Vlad
672 afisari

4 COMENTARII

  1. Alt gunoi drogat parerea mea la cit drog a bagat in el a trait mult prea mult ,Slava Coccainna

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger