AcasăMONDENDoliu imens în lumea filmului! A murit o legendă

Doliu imens în lumea filmului! A murit o legendă

David ProwseDoliu imens în lumea filmului! A murit o legendă

Actorul britanic David Prowse, cunoscut pentru rolul lui Darth Vader din seria de succes „Războiul stelelor”, a murit duminică, 29 noiembrie, la vârsta de 85 de ani.

Thomas Bowington, agentul său, a fost cel care a făcut public anunțul decesului marelui actor, fără a oferi amănunte despre cauza morții.

„Fie ca Forța să fie cu el pentru totdeauna! Deşi este faimos pentru interpretarea multor monştri, pentru mine şi pentru toţi cei care l-au cunoscut pe Dave şi au lucrat cu el a fost un erou în vieţile noastre”, a spus Thomas Bowington, potrivit BBC.

Managerul său a transmis că David Prowse a murit după o luptă cu o boală incurabilă.

Fizicul său, cu 2 metri înălțime și 118 kilograme în greutate, a fost decisiv pentru ca George Lucas să-i arunce rolul lui Darth Vader din „Războiul stelelor”.

Dave Prowse a jucat și în „James Bond”

A debutat în film în 1967, în Casino Royale (James Bond), în care a jucat rolul lui Frankenstein, rol pe care i s-a cerut să-l joace din nou în două filme din seria iconică de filme Hammer, Horror of Frankenstein, din 1970, și Frankenstein and the Monster From Hell, din 1974.

 

Născut în Bristol, în 1935, David Prowse a fost crescut de mama sa și nu și-a cunoscut niciodată tatăl. El a făcut o pasiune pentru culturism și haltere și a participat la competiția Mr. Universe, unde s-a împrietenit cu Arnold Schwrzenegger. De asemenea, a câștigat de trei ori campionatele britanice de ridicare a greutății.

Înainte de a-și începe cariera în actorie la Hollywood, Prowse l-a antrenat pe Christopher Reeve pentru rolul din Superman.

author avatar
Andreea Vlad