AcasăMONDENCum arată Alexandru Arșinel după problemele medicale pe care le-a avut. Marele...

Cum arată Alexandru Arșinel după problemele medicale pe care le-a avut. Marele actor, de nerecunoscut! – FOTO

alexandru arsinelCum arată Alexandru Arșinel după problemele medicale pe care le-a avut. Marele actor, de nerecunoscut! - FOTO

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, s-a confruntat în ultima perioadă cu mai multe probleme de sănătate. Artistul a participat la o ceremonie organizată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Acesta a fost decorat, împreună cu actorul Vasile Muraru, cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pentru contribuția majoră adusă teatrului românesc, televiziunii și filmului.

Alexandru Arșinel, decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”

Din păcate, problemele de sănătate cu care s-a tot confruntat Alexandru Arșinel par să își fi spus cuvântul, iar imaginile publicate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vorbesc de la sine.

De altfel, spre deosebire de Vasile Muraru, actorul în vârstă de 83 de ani a primit distincția la domiciliu. Vizibil slăbit, actorul s-a bucurat, deși se afla într-un scaun cu rotile.

foto: www.arhiepiscopiasucevei.ro

Și-a primit distincția așezat într-un scaun cu rotile

„Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale. După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată. Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut”, se arată în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Delegația Arhiepiscopiei s-a deplasat și la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – București, pentru conferirea ordinului Crucea Bucovinei actorului Vasile Muraru, directorul instituției. Membrii delegației au fost întâmpinați de maestrul Vasile Muraru, care în stitlul său, cunoscut românilor, a creat o atmosferă primitoare și veselă.”, mai arată comunicatul.

author avatar
Andreea Vlad