AcasăMONDENCornel Palade s-a ales cu o pensie ruşinoasă, după 40 ani de...

Cornel Palade s-a ales cu o pensie ruşinoasă, după 40 ani de activitate pe scenă. Cum supravieţuieşte

Cornel Palade, cunoscut pentru cuplul comic pe care-l formează cu Romică Ţociu, primește de la stat o pensie infimă.

Actorul nu mai are proiecte de televiziune și, spune el, se bucură de viața de pensionar. Fericirea, însă, nu este nici pe departe atât de mare, căci actorul încasează o luna o sumă infimă.

Are o pensie de 1.450 lei

După mai bine de patru decenii de muncă, Cornel Palade primește o pensie de la stat în valoare de 1.450 de lei. Fostul concurent de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” știe că suma nu este deloc una mare, însă nu se plânge și spune că se descurcă așa cum poate.

În următorii 50 de ani cred că o să-și revină țara, am pensia de 1450 de lei, dar nu mă plâng, poate e mică, dar mulțumesc lui Dumnezeu.

Mă descurc. Nu sunt procuror, nu sunt judecător, nu sunt om politic, ce merite am eu ca să am ditamai pensia? Am atât cât am, asta e, dacă e nevoie mai dau și din pensia mea jumătate.

Bine că au reușit parlamentarii și și-au tăiat singuri pensiile speciale, Curtea Constituțională o să le dea peste mână, ce milă mi-e de ei!”, a declarat Cornel Palade.

Cum supravieţuieşte? Se mulţumeşte cu puţin

Palade spune că nu este supărat pentru suma mică de bani pe care o primește dintr-un motiv simplu, a învățat să se mulțumească cu puțin, iar asta îi dă voie să fie fericit în orice circumstanțe îl aduce viața.

Știi care e secretul fericirii? Să te mulțumești cu puțin! Știi cine îmi face mie programul? Dumnezeu, el îmi spune ce să fac, unde să mă duc.

Săptămâna trecută m-am trezit și am zis că vreau să merg la o biserică…cât mă pregăteam, nu am zis nimănui, a fost un gând al meu.

Cine crezi că mă sună? Starețul să îmi spună că știe că vin”, a povestit Cornel Palade.

author avatar
Andrei Ștefan
1.416 afisari

13 COMENTARII

  1. Acuma, nea Cornele n-as vrea sa te superi, dar din susele alea, stii mata care, trebuia sa mai pui la tescherea alfel…sa mai dai si la asigurari ca de, batranete haine grele. Mataluta insa te-ai luat dupa vorba aia glumeata a romanilor ”asta-i viata de artist, noaptea vesel, ziua trist”. Imi pare rau dar ai ramas numai cu ziua…

  2. Sant oameni care au tras la trei schimburi patru zeci de ani si au 1450 lei pensie.Artistii ce au facut asa mult de vor pensii foarte mari?

  3. Dacă face parte din vreuna dintre cele 9 uniuni de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, mai primeşte o indemnizaţie de 50% din valoarea pensiei, aşa cum prevede Legea 8/2006.
    O fi şi indemnizaţia asta un fel de pensie specială?

  4. Bă idiotule, nu trebuie să ai merit. Statul are OBLIGAȚIA să asigure un trai decent tuturor.