AcasăMONDENConfesiune șocantă pe scena Premiilor Gopo. Actrița Viorica Vodă, victima hărțuirii sexuale...

Confesiune șocantă pe scena Premiilor Gopo. Actrița Viorica Vodă, victima hărțuirii sexuale / Tudor Chirilă: „Poate ar fi momentul să vorbim şi despre…”

viorica vodaConfesiune șocantă pe scena Premiilor Gopo. Actrița Viorica Vodă, victima hărțuirii sexuale / Tudor Chirilă: „Poate ar fi momentul să vorbim şi despre...”

Moment neaşteptat pe scena Premiilor Gopo, marţi seară, 3 mai, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Actriţa Viorica Vodă a vorbit despre hărţuirea sexuală la care a fost supusă, atât în industria filmului, cât şi cea a teatrului, după ce a jucat în pelicula „Filantropica”, a lui Nae Caranfil.

Viorica Vodă, care avea doar 25 de ani pe atunci, a avut curajul să mărturisească cum a fost hărţuită sexual, după lansarea filmului. Actriţa de 45 de ani a povestit că a avut nevoie de ani de terapie din cauza faptului că diverşi oameni din industrie au „confundat-o” cu personajul său din film.

#metoo de România?!

Viorica Vodă nu a dat nume şi a precizat că nu vrea să pornească o campanie #metoo, dar că îşi doreşte ca fiica ei, de 20 de ani, să nu sufere la rândul ei.

„Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere şi consecinţele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărţuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulţi directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeţi că vreau acum să mă reinventez, iniţiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia.

Nu. Nu despre asta e vorba. Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii şi mai ales a unei fete care este aici în sală şi are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început şi îşi va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie ruşine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaţilor sau a femeilor care, din educaţie sau lipsa de educaţie, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generaţia noastră am crescut cu ruşine, cu pudoare”, a declarat Viorica Vodă, pe scena Premiilor Gopo.

Tudor Chirilă intervine în scandalul hărțuirii actriței Viorica Vodă

Tudor Chirilă intervine în scandalul momentului după discursul actriţei Viorica Vodă despre hărţuirea sexuală din domeniul cinematografiei şi teatrului.

Actorul crede că este un bun moment pentru a se discuta în spaţiul public despre hărţuirea şi abuzurile la care sunt supuse studentele de la actorie în facultate „în virtutea unor exerciţii de „actorie”.

„Poate că e un moment bun să vorbim despre facultăţile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu „pregătirea” pentru facultate. Poate ar fi momentul să vorbim şi despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciţii de „actorie” care chipurile au rolul de a dezinhiba. (Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care într-un final a reuşit să schimbe şcoala) Da’ probabil că ne-ar pune pe toţi la punct una care şsteaptă un Ferrari de la vânătorul vieţii ei, maşina pentru care el va fi scutit de ruşinoasele drumuri la Mega Image”, a scris Tudor Chirilă, pe Facebook.

„În teatru, condiţionarea ascensiunii de favoruri sexuale e de notorietate. Dar o notorietate îngropată sub tăcere. Eu sunt actor, nu contabil şi vorbesc legat de domeniul în care activez şi ca o consecinţă a evenimentului de aseară”, a mai spus Tudor Chirilă într-un comentariu.

author avatar
Andreea Vlad