AcasăMONDENCinematografia de artă e mai "săracă": a murit o actriţă fără pereche,...

Cinematografia de artă e mai „săracă”: a murit o actriţă fără pereche, cu un talent pe care l-a moştenit de la tatăl ei (VIDEO)

Josephine Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin şi a celei de a patra soţii a acestuia, Oona O’Neill, a murit pe 13 iulie la Paris, a anunţat vineri familia sa.

Actriţa, care a jucat în filme precum Povestiri din Canterbury de Pier Paolo Pasolini, avea 74 de ani.

Nu se ştie încă de ce a murit

Înmormântarea lui Josephine Chaplin va fi una discretă și va avea loc în Paris, Franța. Cauza morții este necunoscută momentan.

Josephine Chaplin a fost al şaselea dintre cei 11 copii ai lui Chaplin şi al treilea din cei opt cu O’Neill, actriţă şi fiica dramaturgului laureat al premiului Nobel Eugene O’Neill.

Actrița s-a căsătorit în 1969 cu omul de afaceri grec Nikki Sistovaris, apoi au divorțat în 1977. Ulterior, ea a trăit cu cu actorul francez Maurice Ronet până când acesta a murit, în 1983.

Fiica lui Charlie Chaplin s-a recăsătorit cu arheologul Jean-Claude Gardin și au rămas împreună până în 2013 când acesta a decedat.

A avut o carieră bogată

Ca actriţă, a jucat în filmul lui Menahem Golan Escape to the Sun; cu Vittorio De Sica şi Maurice Ronet în L’odeur des fauves; cu Klaus Kinski într-un Jack Spintecătorul în limba germană; şi în The Bay Boy al lui Daniel Petrie cu Liv Ullman şi Kiefer Sutherland.

Lui Chaplin i-au supravieţuit fraţii ei Michael, Eugene şi Christopher; surorile Geraldine, Victoria, Jane şi Annette; şi fiii ei Charly, Julien şi Arthur. Anunţul privind moartea ei menţiona că înmormântarea va avea loc la Paris „în intimitatea familiei”.

author avatar
Andreea Vlad