AcasăMONDENCine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024

Elveţia a câştigat finala Eurovision 2024, prin reprezentantul ei Nemo. Cântăreţul a venit cu piesa „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi non-binar. România n-a participat la Eurovision 2024 din cauza lipsei de fonduri, după cum a anunțat TVR.

Finala de la Malmo, Suedia, a încheiat o competiţie marcată de controverse, în special cu privire la participarea Israelului.

Cum s-a desfăşurat finala Eurovision 2024

Nemo a obţinut 365 de puncte, dar a cucerit şi publicul care i-a adus 226 de puncte, permiţându-i cu 591 de puncte să-l depăşească pe favoritul croat Baby Lasagna, care a întrunit 547 de puncte. Ucraina s-a clasat pe locul trei (453 de puncte), iar Franţa pe locul patru (445 de puncte).

„Sper că această competiţie va putea continua să încurajeze pacea şi demnitatea pentru fiecare”, a declarat artistul, în vârstă de 24 de ani, care a obţinut 591 de puncte, oferind micuţei ţări alpine a treia coroană.

La finalul spectacolului, după ce a terminat de cântat, Nemo a spart trofeul obținut, dar în acest moment nu se știe dacă din greșeală sau intenționat.

Cine este Nemo, elveţianul care a câştigat Eurovion 2024

Reprezentantul Elveției, în vârstă de 24 de ani, pe numele complet Nemo Mettler, este deja cunoscut ca muzician în țara lor natală și a primit patru premii elvețiene pentru muzică în 2018, inclusiv Cântecul anului pentru single-ul „Du”.

Nemo este non-binar.

Ce înseamnă persoană non-binară

Genul este una dintre cele mai complicate experiențe umane. În timp ce mulți oameni se identifică cu sexul care le-a fost atribuit la naștere, acest lucru nu este valabil pentru toată lumea. Persoanele care nu se identifică cu sex la naștere sunt numite transgender.

Mulți transgenderi se identifică ca bărbați sau femei, dar nu toți. O parte semnificativă a populației simte că niciuna dintre identitățile de gen nu li se potrivește.

Aceste persoane sunt considerate non-binare, deoarece nu se identifică ca parte a genului binar de bărbați sau femei.

Termenul „sex non-binar” poate însemna două lucruri. În primul rând, se poate referi la genul persoanelor care nu sunt binare, similar cu termenii „sex feminin” sau „sex masculin”. În al doilea rând, se poate referi la a face sex cu persoane care nu sunt binare.

author avatar
Andrei Ștefan