AcasăMONDENCe au decis procurorii americani în privința lui Alec Baldwin, după incidentul...

Ce au decis procurorii americani în privința lui Alec Baldwin, după incidentul fatal de pe platourile de filmare

Alec BaldwinCe au decis procurorii americani în privința lui Alec Baldwin, după incidentul fatal de pe platourile de filmare

Procurorii din statul New Mexico au renunţat la acuzaţiile penale împotriva actorului Alec Baldwin în cazul incidentului tragic din 2021 când directorul de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe platoul de filmare al peliculei western „Rust”.

Vestea a sosit în aceeaşi zi în care Alec Baldwin şi alţi membri ai distribuţiei au reluat filmările pentru „Rust” în Montana, potrivit companiei de producţie.

Procurorii din SUA au retras acuzațiile penale împotriva lui Alec Baldwin

La 21 octombrie 2021, în timpul unor repetiţii, Alec Baldwin, în vârstă de 65 de ani, a îndreptat un pistol Colt 45 spre Halyna Hutchins, dar arma s-a descărcat, ucigând-o pe directoarea de imagine şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Alec Baldwin a fost pus sub acuzare în luna ianuarie pentru două capete de acuzare de omor prin imprudenţă în legătură cu moartea Halynei Hutchins şi rănirea lui Souza. Actorul a fost acuzat că a dat dovadă de o nepăsare „nesăbuită” faţă de regulile de siguranţă.

Actorul pledase nevinovat

Baldwin a declarat că arma s-a descărcat accidental. El a spus în repetate rânduri că a fost informat de membrii echipei că arma nu era încărcată şi a insistat, de asemenea, că nu a apăsat pe trăgaci. El susţine că i s-a spus că revolverul era un „pistol rece”, un termen din industria filmului care înseamnă că era fie neîncărcat, fie conţinea cartuşe false.

În februarie, Baldwin a pledat nevinovat şi acceptase condiţiile impuse de instanţă pentru a termina filmările la pelicula cu buget redus, precum şi interdicţia de a folosi arme şi de a consuma alcool. Tot atunci, procurorii au redus gravitatea acuzaţiilor, micşorând potenţiala pedeapsă cu închisoarea.

În octombrie, Baldwin soluţionase pe cale amiabilă un proces cu soţul Halynei Hutchins, Matt Hutchins, printr-o înţelegere care l-a făcut pe Hutchins producător executiv al filmului.

author avatar
Andreea Vlad