AcasăMONDENBrad Pitt, debut surprinzător ca sculptor. Unde și-a expus primele lucrări -...

Brad Pitt, debut surprinzător ca sculptor. Unde și-a expus primele lucrări – FOTO/VIDEO

Brad PittBrad Pitt, debut surprinzător ca sculptor. Unde și-a expus primele lucrări - FOTO/VIDEO

Brad Pitt şi-a prezentat sculpturile într-un muzeu de artă din Finlanda, ca parte a primei expoziţii de artă publice la care participă actorul, scrie The Guardian.

Organizată în al treilea oraş ca mărime din Finlanda, Tampere, aceasta este prima dată când starul american, „în mare parte autodidact”, şi-a prezentat sculpturile publicului, a anunţat Muzeul de Artă Sara Hildén.

Brad Pitt și-a prezentat lucrările în Finlanda

Sculpturile lui Pitt au fost dezvăluite sâmbătă de actorul în vârstă de 58 de ani, ca parte a unei expoziţii mai ample a artistului britanic Thomas Houseago, alături de o serie de obiecte din ceramică create de muzicianul australian Nick Cave.

„Pentru Nick şi pentru mine, aceasta este o lume nouă şi prima noastră expunere. Pur şi simplu este grozav”, a spus Pitt pentru postul finlandez Yle la vernisaj. Cele nouă lucrări ale lui Brad Pitt din expoziţie includ un panou de ipsos turnat „care înfăţişează o luptă cu arme” şi o serie de sculpturi din silicon în formă de casă.

Brad Pitt a început să sculpteze după divorțul de Angelina Jolie

„Pentru mine este vorba despre auto-reflecţie. Este vorba despre unde am greşit în relaţiile mele, unde sunt complice”, a spus Pitt la deschidere.

Se pare că actorul a început să sculpteze în ceramică după divorţul de Angelina Jolie în 2017, petrecând până la 15 ore pe zi în atelierul artistului Thomas Houseago din Los Angeles. El a declarat pentru GQ, în august, că nu consideră încercările sale în ceramică artă, ci ca artă, „un fel de sport individual, liniştit şi tactil ”.

author avatar
Andreea Vlad
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger