AcasăMONDENAlec Baldwin, vinovat de uciderea Halynei? Expert în arme: Nu a respectat...

Alec Baldwin, vinovat de uciderea Halynei? Expert în arme: Nu a respectat cea mai importantă regulă

(foto: stiri.rol.ro)

Un expert în arme de la Hollywood susține că uciderea Halynei ar fi putut fi evitată, dacă actorul Alec Baldwin ar fi respectat una dintre cele mai importante reguli de siguranță în mânuirea unei arme letale.

Expertul în arme susține că teribilul accident de pe platourile de filmare, în urma căruia Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins, directorul de imagine, putea fi evitat foarte simplu. Potrivit acestuia, trebuia să respecte cea mai importantă regulă, atunci când a luat pistolul în mână, chiar dacă era vorba de o armă de recuzită.

Reamintim că Alec Baldwin folosea un pistol de recuzită când a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins, în timp ce se filmau scenele pentru filmul Rust. Directorul de imagine a murit din cauza rănilor suferite, după ce a fost transportată cu avionul la spital. Regizorul Joel Souza a fost și el rănit în acel incident,dar între timp a fost externat din spital.

Încărcată sau nu, arma nu se îndreaptă spre o ființă umană

”Încărcată sau neîncărcată, o armă nu trebuie niciodată îndreptată spre o altă ființă umană”, a spus Bryan Carpenter, consultant în domeniul armelor de foc de la Hollywood, de la compania Dark Thirty Film Services,  pentru New York Post.

„Niciodată nu lași vârful unei arme să fie îndreptat către ceva ce nu intenționezi să distrugi. Toate armele sunt întotdeauna încărcate. Chiar dacă nu sunt, tratați-le ca și cum ar fi”, a mai spus sursa citată, care a precizat că, atunci când sunt implicate într-o scenă de film, armele trebuie îndrepta spre un “loc fictiv”, și niciodată spre cineva implicat în producție.

„Trebuie să te asiguri că arma este cu adevărat rece”

Potrivit indormațiilor din dosarele tribunalului, asistentul regizorului a strigat “armă rece” chiar înainte de a avea loc împușcătura. Se pare că acest nu știa că arma de recuzită era încărcată cu gloanțe reale, potrivit unui mandat de percheziție depus la tribunalul din Santa Fe.

Dar, spune expertul, o armă rece se verifică foarte ușor, prin simplul fapt că nu ar trebui să fie încărcată cu niciun fel de glonț, mai ales că este vorba de repetiții.

“Trebuie să te asiguri că arma este cu adevărat rece, ceea ce înseamnă că nu ar fi trebuit să fie niciun glonț în ea, punct. Și mai ales dacă este vorba de o repetiție”, a explicat Carpenter – consultantul în domeniul armelor de foc, pentru CNN.

Alec Baldwin, absolvit de vină

Acesta a ținut să precizeze că celebrul actornu poate fi considerat vinovat pentru acest tragic incident:„Este responsabilitatea celor de la recuzită care se ocupă de arme”, a adăugat acesta.

De asemenea, tatăl Halynei Hutchins, Anatoly Androsovych, a declarat că familia sa are anumite suspiciuni privind moartea tragică a fiicei sale, dar că nu îl consideră vinovat pe Baldwin.

author avatar
Alina Costache
929 afisari

6 COMENTARII

  1. Acolo pare ca Alec si-a pierdut cumpatul pai ce regizorul si directorul de imagine joaca? Cu un glont orb nu poti ucide 2 oameni decat daca ii prinzi imperechiati si pe țava bagi o andrea si le tragi in cap de la 1 cm.

  2. Au fost multe accidente mortale dar in randul cascadorilor de dublaj. Actorii care au vrut sa-si faca cascada au incasat multe fracturi cum e Jackie Chan. Sau cand din exces de zel Steven Seagal a scos ochiu unui actor secundar cu cutitul. Bruce Lee a fost asasinat de Yakuza ca in orice mafie iti omoara si copilul.

    • Fam.Kennedy e tot familie de jidani, și mai trăiesc barbati din familia lui sint politicieni republicani pe partea lui Trump.

  3. Mie mi sa parut dubios ca a tras in directia Halynei aleia, aia fiind regizoare sau cv.,și spre alt actor din distributie! Apoi ce zice expertul ca niciodata nu tragi cu nici o arma tintind spre oameni, și sau animale zic eu..Eu îl consider vinovat pe cizmaru=baldwin ăsta care-l maimuțărea pe Trump ca sa-l aduca in derizoriu,timp de 4 ani cit a fost POTUS.

  4. Alec Baldwin nu este destept el va fi absolvit de crima prin faptul ca IQ-ul lui il plaseaza in zona ce scuteste persoanele respective de raspundere penala fiind lipsite de discernamant.
    Nu l-a banuit nimeni pe Alec de inteligenta sau buna cuviinta, nici macar familia lui, sotie, fiica si frati nu pun mana in foc pentru el.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger