AcasăMONDENA murit un actor român fără pereche. Chiar şi copiii îl iubeau!

A murit un actor român fără pereche. Chiar şi copiii îl iubeau!

Teatrul românesc varsă lacrimi pentru un actor nepereche. Ion Ruscuț, cel care a fost vocea mai multor personaje de desene animate, s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani.

Anunțul trist a fost făcut pe pagina oficială a Teatrului Regina Maria.

A dat voce personajelor de desene animate

Ion Ruscuț, actorul roman care a dat voce multor personaje din desene animate, a murit la doar câteva zile înainte de a împlini 68 de ani. Vestea tristă a fost anunțată de colegii săi din breaslă. de la teatrul Regina Maria din Oradea.

Cu o carieră lungă și de succes în spate, Ruscuț a lăsat o amprentă puternică în lumea teatrului românesc, fiind recunoscut pentru talentul său în dublarea vocilor.

A jucat cu plăcere și în spectacole pentru copii, cum ar fi „Fetița cu chibrituri”, „Croitorașul cel Viteaz și Hainele cele noi ale Împăratului” și „Micul Prinț”.

A plecat dintre noi prea devreme Ion Ruscuț. Bunul meu actor de la Oradea. La filmări îmi povestea mereu despre casa lui de la Tăut. Se bucura ca un copil în fiecare dimineață că ne vedem din nou pe platou.

Era fericit si împăcat. Și cu un umor de neegalat, molcom ardelenesc plin de înțelesuri și subtilități. Drum liniștit, Ioane!”, a fost mesajul transmis de un coleg de breaslă a actorului.

Cariera lui Ion Ruscuț

Teatrul Regina Maria din Oradea, unde actorul și-a adus contribuția și a rămas în memoria publicului, i-a adus un ultim omagiu într-o postare pe rețelele de socializare.

„A plecat dintre noi prea devreme Ion Ruscuț. Bunul meu actor de la Oradea. La filmări îmi povestea mereu despre casa lui de la Tăut. Se bucura ca un copil în fiecare dimineață că ne vedem din nou pe platou.

Era fericit si împăcat. Și cu un umor de neegalat, molcom ardelenesc plin de înțelesuri și subtilități. Drum liniștit, Ioane!”, a fost mesajul transmis de un coleg de breaslă a actorului.

Vineri, 8 septembrie, actorul a fost înmormântat în satul Tăut, unde au fost prezenți apropiații și prietenii săi. Satul său natal era foarte special pentru actor, căci mereu le povestea colegilor cât de fericit și împlinit este în locuința sa.

author avatar
Andrei Ștefan