AcasăMONDENA murit primul solist al trupei Phoenix. Avea 75 de ani!

A murit primul solist al trupei Phoenix. Avea 75 de ani!

Lacrimi de suferinţă pentru fanii trupei Phoenix. Moni Bordeianu, primul solist al legendarei formaţii, a murit la vârsta de 75 de an, din cauza unor probleme medicale.

Anunțul a fost făcut de colegul său, Nicu Covaci.

Suferea de diabet

Bordianu avea probleme de sănătate, suferea de diabet, iar în trecut i-a fost amputat un picior.

A plecat sa deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul… Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!”, a portat Nicu Covaci.

Cine a fost Moni Bordeianu?

Membru fondator al trupei care a marcat istoria rock-ului romanesc, Moni s-a numărat printre primii artiști autentici ai tării, punandu-și amprenta pe primele hituri ale trupei.

El a pus bazele trupei Phoenix, i s-a alăturat în perioada din Germania, a fost în concertele susţinute după Revoluţie. A rămas singurul prieten al lui Nicu Covaci – liderul grupului, din vechea gardă.

Moni Bordeianu s-a născut în 1948 în judetul Timiș și a fost primul solist la Sfinții, devenit apoi Phoenix. Plecarea sa din formație, în 1970, când a emigrat, marchează sfârșitul primei perioade Phoenix.

A revenit în trupă în 1977 și a cântat cu Phoenix doar până în 1978, an în care grupul s-a destrămat. Pe parcursul anilor ’80 a avut câteva colaborări cu foști membri ai trupei.

”Părăsea țara in 1970, după 8 ani de Phoenix… in care a contribuit din plin la gloria formației, interpretând cu originalitate si un timbru aparte Vremuri, Vânt hain, Miezul nopții, Canarul, Nebunul cu ochii închiși, Floarea Stâncilor, As vrea un eschimos, Te întreb pe tine soare, Mama, mama s.a” – conform paginii de fb – Romania Rock.

author avatar
Andrei Ștefan
558 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri