AcasăJUSTIȚIEZi decisivă în cazul lui Mario Iorgulescu. Decizia Parchetului de pe lângă...

Zi decisivă în cazul lui Mario Iorgulescu. Decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul București

Mario IorgulescuZi decisivă în procesul lui Mario Iorgulescu. Ce s-a întâmplat în ziua în care magistrații trebuiau să pronunțe verdictul

Magistrații de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au luat decizia de a-l trimite în judecată pe Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mario Iorgulescu este acuzat de săvârșirea infracţiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au menționat că tânărul avea o alcoolemie de 1,96 g/l și se afla sub influența cocaine.

Reamintim că, în luna septembrie 2019 tânărul a produs un accident mortal. Din verificările făcute de procurorii de caz s-a constatat că acesta circula la momentul accidentului cu viteză de 143 km/h.

„Menționăm faptul că pe numele inculpatului a fost emis la data de 15.05.2020 un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul București a emis un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la data de 19.05.2020 autorităților judiciare competente din Italia, țară în care inculpatul se află, în vederea arestării și predării acestuia către autoritățile judiciare române” se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Cum s-a petrecut accidentul

Conform sursei citate, din momentul în care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, Iorgulescu nu a acţionat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum.

„Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent faţă de urmările acţiunilor sale, pe care le-a prevăzut şi acceptat, punând în pericol participanţii la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului şi astfel ucigând-o pe victimă cu intenţie indirectă”, susţin procurorii.

Printre mijloacele de probă avute în vedere la întocmirea rechizitoriului se numără declaraţii ale martorilor, raportul medico-legal de necropsie, buletine de analiză toxicologică şi expertiza medico-legală toxicologică, imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, expertiza criminalistică privind cauzele şi împrejurările producerii coliziunii şi raportul de constatare privind datele informatice extrase din computerul de bord al vehiculului condus de inculpat.
Tribunalul București a emis mandat de arestare în lipsă

De asemenea, procurorii menţionează că pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis, pe 15 mai 2020, un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare transmis la data de 19 mai 2020 autorităţilor judiciare competente din Italia, în vederea arestării şi predării inculpatului către autorităţile judiciare române. Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare.
Dosarul a fost înaintat la Tribunalul Bucureşti, instanţa de judecată competentă.
Cauza a fost instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri şi Brigada Rutieră, potrivit realitatea.net

author avatar
Eli Dan Davidescu
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger