AcasăJUSTIȚIEZi cu emoţii pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Judecătorii decid joi,...

Zi cu emoţii pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Judecătorii decid joi, 24 iunie, dacă vor scăpa de închisoare

Elena UdreaZi cu emoţii pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Judecătorii decid joi, 24 iunie, dacă vor scăpa de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, joi, apelul formulat de inculpaţii din dosarul finanţării campaniei electorale din 2009, după ce, în primă instanţă, Elena Udrea a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare cu executare, iar fiica cea mare fostului preşedinte Traian Băsescu, 5 ani.

DNA ceruse o condamnare de 12 de închisoare pentru Elena Udrea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu. Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată, în 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009.

În acelaşi dosar, Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia a primit 6 ani de închisoare, iar Ioan Silviu Wagner, director general al Oil Terminal, acuzat de delapidare, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Ioana Băsescu și Elena Udrea trebuie să restituie sumele încasate

Ioana Băsescu şi Ioan Silviu Wagner trebuie să achite suma de 119.000 lei către SC Oil Terminal. De asemenea, instanţa a menţinut măsura asiguratorie instituită asupra bunurilor aflate în proprietatea Ioanei Băsescu.

Instanţa a decis să fie confiscate de la Elena Udrea sumele de 691.029,63 lei şi 918.864 lei ce au făcut obiectul luării de mită, precum şi suma de 305.118 lei. De asemenea, menţine măsura asiguratorie instituită asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea acesteia.

author avatar
Andreea Vlad