AcasăJUSTIȚIEZeci de avocaţi au protestat pe scările Palatului de Justiţie din Bucureşti....

Zeci de avocaţi au protestat pe scările Palatului de Justiţie din Bucureşti. Care este solicitarea lor?

protest avocatiZeci de avocaţi au protestat pe scările Palatului de Justiţie din Bucureşti. Care este solicitarea lor?

Zeci de avocaţi au protestat vineri, pe scările Palatului de Justiţie din Bucureşti, solicitând motivarea hotărârii ÎCCJ de condamnare a avocatului Robert Roşu şi intezicerea identificării avocatului cu clientul.

Consiliul Baroului București a decis să mențină măsura de protest pentru nerespectarea termenului legal de motivare în cazul a doi avocați care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea.

De asemenea, în ședința ce urmează să aibă loc de vineri, Consiliul va discuta adoptarea și altor măsuri legale.

La ce dosar se referă avocaţii?

Protestul avocaților are loc în contextul în care Robert Roşu, avocat la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, una dintre cele mai mari case de avocatură, a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul ”Ferma Băneasa”.

Aici, au fost implicaţi Prinţul Paul al României, Remus Truică – fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, miliardarul israelian Beny Steinmetz, plus alţii, au primit ani de închisoare pentru că ar fi încercat să se folosească de nişte acte de moştenire pentru a prelua active ale statului, suma implicată fiind de 145 mil. euro. Pe fond, avocatul fusese achitat.

Baroul a criticat condamnarea unui avocat

Uniunea Barourilor din România (UNBR) a criticat dur condamnarea avocatului Robert Roşu şi a anunţat că susţine protestul, inclusiv prin neparticiparea la şedinţele de judecată ale completului de la Instanţa supremă care l-a condamnat pe avocat.

Astfel, Consiliul Baroului București a decis să mențină măsura de protest pentru nerespectarea termenului legal de motivare în cazul a doi avocați care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea.

author avatar
Andrei Ștefan
325 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum sa nu motiveze atâta timp o decizie și mai ales într un caz premiera după similarele din omienouasutepatruzecisicinci adică în bolsevism!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger