AcasăJUSTIȚIEVot cu scandal în CSM. „Este o emanaţie politică”

Vot cu scandal în CSM. „Este o emanaţie politică”

Proiectul USR de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a fost respins de magistrații de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Votul a fost de 10 „împotrivă”, 8 „pentru” şi unul nul, ceea ce înseamnă că părerile magistraților sunt împățite în legătură cu utilitatea SIIJ.

La momentul votului, dialogul dintre taberele din CSM a fost unul acid:

Procuror Cristi Ban: „Îmi menţin punctul de vedere că această structură de parchet este o emanaţie politică. Aşa cum s-a născut, aşa trebuie să şi dispară, adică tot politic. Eu voi vota aviz favorabil cu observaţii”.

Judecătoarea Gabriela Baltag: „E surprinzător să auzim că un procuror vorbeşte despre o structură din cadrul parchetului că e o emanaţie politică”.

Cristi Ban: „Vă rog să reţineţi suprinderea pentru dumneavoastră. Vorbiţi ce doriţi”.

Gabriela Baltag: „O să spuneţi că Secţia nu a făcut dosare. A făcut foarte multe dosare. Nu a trimis foarte mulţi în judecată, sunt 2 trimiteri. Avem 417 dosare soluţionate şi numai 2 trimiteri în judecată. Ne aducem aminte de miile de dosare de altădată soldate cu achitări. Aici vrem să ajungem? De ce nu este bună Secţia? Că nu a mers la judecători decât să obţină un mandat pentru o avizare? Că nu au fost ascultaţi în masă magistraţii, de aceea nu este bună Secţia?”

Cristi Ban: „Pe mine mă surprinde pregătirea dvs. în materie penală. Sunteţi specialistă, văd, în parchet şi suspectă preocuparea dvs. pentru DNA”.

Judecătoarea Evelina Oprina: „Este de relevat şi de evidenţiat opinia instanţelor de grad înalt. Înalta Curte, care în proporţie covârşitoare a opinat pentru menţinerea acestei secţii”.

author avatar
Silviu Dumitru
317 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Ca să vedeți că legile votate în parlament au fost „definite” la CSM ca „emanații politice” , ?

  2. Dupa opinia asazisului magistrat-procuror,categorie impusa in mod fortat in randurile magistratilor si,la fel de dubios,in cadrul CSM,legile in Romania ar trebui facute numai de ei sau,in cel mai bun caz,de fiecare categorie profesionala in domeniul respectiv.De fapt,majoritatea celor din Justitie sunt atat de nepregatiti,ca sa nu spun altfel,incat fie nu inteleg regulile democratiei fie nu le accepta.Numai asa se explica impotrivirea permanenta fata de puterea legislativa.Sigur,fiind incurajati si folositi in bataliile politice, se comporta de parca ar fi superiori tuturor.Nu sunt superiori decat in nesimtire si privilegii imense,cu totul nejustificate si nemeritate in raport cu prestatiile avute. De vina insa,sunt legislativul si executivul care nu le-au creat un cadru legilativ clar cu obligatii,drepturi dar si raspunderi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger