AcasăJUSTIȚIEVlad Cosma, achitat în dosarul de evaziune fiscală

Vlad Cosma, achitat în dosarul de evaziune fiscală

Vlad Cosma, achitat în dosarul de evaziune fiscalăVlad Cosma, achitat în dosarul de evaziune fiscală

Fostul deputat PSD Vlad Cosma a fost achitat de Tribunalul Prahova în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani, însă decizia nu este una definitivă.

Vlad Cosma a fost achitat în primă instanță de Tribunalul Prahova în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. De asemenea, și ceilalți doi inculpați, oamenii de afaceri Răzvan Alexe și Lucian Petrică Uşurelu, administrator al firmei Allisano Business Park, au fost la rândul lor achitați.

Rechizitoriul din dosar în care este acuzat Cosma

  • la începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea data preşedinte al Organizaţie de Tineret a PSD Prahova, l-a determinat pe inculpatul Uşurelu Petrica Lucian, administrator al Allisano Business Park SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictiva nr. (…) emisă de SC Alex Design SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA.
  • Factura fiscală menţionată, împreună cu alte documente justificative au fost puse la dispoziţia inculpatului Uşurelu Petrica Lucian de către inculpatul Alexe Răzvan. Ulterior, în datele de 10.04.2012 si 11.04.2012, Uşurelu Petrica Lucian, în aceeaşi calitate, cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, a dispus efectuarea plăţii în conturile societăţii comerciale de tip fantomă Alex Design SRL, a sumei de 1.086.240 lei.

Duetul Cosma fiul-tatăl, vizat într-un dosar penal

Însă deputatul nu este la primul dosar penal. În 2016 acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar de corupție. Și tatăl lui, Mircea Cosma, fostu președinte al CJ Prahova, a primit o sentință de 8 ani de închisoare.

Cei doi sunt acuzați în acest dosar că între 2010 și 2013 ar fi primit mită un milion de euro de la patronii unor firme de asfaltare și deszăpezire ca să le acorde contracte.

În prezent, procesul celor doi se va judeca de la zero la Tribunalul Prahova după ce sentința inițială a fost anulată întrucât a fost dată de completurile de 3 judecători de la ÎCCJ care nu erau specializate pe corupție, potrivit unei decizii CCR.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger