AcasăJUSTIȚIEVeşti extraordinare pentru românii nevaccinaţi: certificatul verde, discriminatoriu! Instanţa a decis!

Veşti extraordinare pentru românii nevaccinaţi: certificatul verde, discriminatoriu! Instanţa a decis!

Impunerea certificatului verde pentru accesul în mall-uri, în săli de sport şi în toate celelalte instituţii prevăzute prin hotărârea de guvern este discriminatorie, spun judecătorii unei instanţe din România.

Magistraţii au decis că toţi românii care prezintă un test negativ să aibă aceleaşi drepturi ca vaccinaţii sau cei trecuţi prin boală.

Judecătorii impun şi testul negativ

Din decizia instanţei rezultă că, unde până acum accesul era permis doar cu certificat verde, care atesta vaccinarea, sau trecerea prin boală, acum se va putea intra doar cu un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau unul antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Ce efect are această decizie în societate? Românii vor putea intra în mall-uri, magazine comerciale nealimentare, săli de fitness, sau vor putea participa la diferite evenimente, și dacă prezintă un test negativ recent, nu doar cu certificatul verde.

Decizia nu este definitivă

Instanţa a motivat decizia prin necesitatea respectării principiului nediscriminării pe criterii de vaccinare sau trecere prin boală. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest moment sunt în vigoare mai multe restricții care obligă la prezentarea certificatului verde în unele centre comerciale sau instituții. La locul de muncă este interzis doar accesul vizitatorilor care nu prezintă dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

author avatar
Andrei Ștefan
1.982 afisari

4 COMENTARII

  1. Oricum molu-mi face scîrbă. Nu este decît un alt fel de dresare a oamenilor slabi la minte. „- Ce facem azi?, – Hai să mergem la mol!” . Și uite-așa le-a trecut viața pe lîngă.
    De multă vreme cumpăr ce-i făcut măcar în România dacă nu se poate de firmă românească. Desigur numai și numai dacă am cu adevărat nevoie…terapie prin șoping…ce idioțenie!
    Dacă-i să trag linie: să-și bage certificatul în cur, n-am nevoie de el.

  2. Oamenii bunii, scopul Stăpănirii este de primire a fiecărui om a codului QR = portofelul electronic. Aceasta e prevăzut de a fi implementat, începând cu vara anului viitor.

  3. Și cu ce ajută asta? Cine dă 200 de lei săptămâna pentru un test numai de dragul mall-ului? Măsura este total aberantă. Cel ce nu se vaccinează mai poate intra sau nu într-un magazin de îmbrăcăminte de unde să-și cumpere haine sau încălțări sau rămâne dezbrăcat? Cu ce se pune în pericol sănătatea celor din jur când în magazinele, exclusiv alimentare, sau în cușcubetele în care plătești factura sau cumperi ceva și care nu au legătură cu mall-ul fiind separate de acestea, ești singur sau te întâlnești cu câteva persoane?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri