AcasăJUSTIȚIEVeste de ultimă oră despre Alina Bica, din Italia: va fi sau...

Veste de ultimă oră despre Alina Bica, din Italia: va fi sau nu extrădată?

Alina BicaVeste de ultimă oră despre Alina Bica, din Italia: va fi sau nu extrădată?

Magistrații italieni au respins cererea de extrădare a fostei șefe DIICOT, Alina Bica.

Pe 11 iulie acest an, Bica a fost prinsă la Bari, în trafic, şi a fost arestată la domiciliu. În faţa instanţei, Bica a cerut să execute pedeapsa în Italia, conform postului Antena 3.

Bica şi Elena Udrea au fost fugite în Costa Rica

Mario Iorgulescu, fiul şefului LPF, Gino Iorgulescu, este vizat de un mandat de arestare preventivă în lipsă emis de instanţele româneşti după ce, în septembrie anul trecut, a omorât un om, fiind la volan, băut şi drogat.

După accident, Iorgulescu Jr. a fost internat la un institut de reabilitare psihiatrică din Mantova, Italia. Mandatul de arestare in contumacie nu a fost pus în aplicare.

Ce scuză a folosit Alina Bica ca să scape de extrădare?

Nu am comis nicio infracțiune și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători.

Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare”, a spus Alina Bica în faţa Justiţiei din Italia.

Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea lui Ovidiu Tender

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată definitiv, în urmă cu un an, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Iniţial, în septembrie 2016, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare pentru favorizarea făptuitorului, pedeapsă rămasă definitivă în iunie 2018.

În martie 2019, decizia de condamnare a fost anulată de Instanţa supremă, în baza deciziei Curţii Constituţionale privind nelegala compunere a completurilor de cinci judecători.

author avatar
Andrei Ștefan