AcasăJUSTIȚIEUniunea Europeană, anchetă de proporții! ASF-ul german, pus la zid pentru o...

Uniunea Europeană, anchetă de proporții! ASF-ul german, pus la zid pentru o fraudă uriașă

Uniunea EuropeanaUniunea Europeana

Scandal stânjenitor în Germania, titrează presa internațională, după ce Uniunea Europeană a anunțat demararea unei anchete de proporții în legătură cu fraudele  ce au dus la insolvența companiei de plăți online Wirecard.  Compania germană este bănuită că și-a umflat conturile cu fonduri fictive, lucru care i-a lăsat nepăsători pe oficialii autorității de supraveghere financiară. 

Wirecard a solicitat joi intrarea în insolvenţă, din cauza unor datorii de aproape 4 miliarde de dolari. Compania germană cu 6.000 de salariaţi e bănuită că şi-a umflat conturile cu fonduri fictive din Filipine.

Autoritatea de supraveghere financiară din Germania, BaFin, este criticată în ţară şi în străinătate pentru că nu a descoperit problemele mai devreme. Decizia Uniunii Europene de a investiga BaFin-ul pune Berlinul într-o situaţie stânjenitoare cu câteva zile înainte de preluarea preşedinţiei rotative a UE, transmite Reuters.

Fostul director operaţional al Wirecard, care este suspect în scandalul de fraudă contabilă, s-a aflat în Filipine în această săptămână, dar a plecat în China. Markus Braun a fost arestat luni şi eliberat o zi mai târziu în schimbul unei cauţiuni de 5 milioane de euro.

Wirecard, care a dezvăluit că îi lipsesc 2,1 miliarde de dolari din contabilitate, este prima membră a indicelui german DAX care a intrat în incapacitate de plată, la mai puţin de doi ani după ce s-a aflat între cele mai mari 30 de companii listate din Germania.

În scrisoarea către Autoritatea European pentru Pieţe şi Instrumente Financiare (European Securities and Markets Authority – ESMA), Comisia Europeană a cerut ESMA să efectueze ”o analiză de identificare a faptelor” referitoare la răspunsul BaFin la acuzaţii şi să dea un răspuns nu mai târziu de 15 iulie.

author avatar
Andreea Vlad
347 afisari

4 COMENTARII

  1. Hă, hă, hă, ce m-ar distra s-o văd pe Luluța cum anchetează ASF-ul nemțăsc. Dacă fostul director este în China crede cineva că va mai pleca de acolo?

  2. Ete dracie,s-a mutat marea coruptie din Romania,in Germania…De-aia nu mai tipa Talanul zi de zi „sariti,hotii,coruptia ucide,”tace malc decand Guvernul meu a trecut pe fata cu ” hotii mei” la atacul bugetului de stat.Acum ii invata pe Romani sa fie precauti cand da navala apa peste ei.A uitat ca I-a acalit pe Romani ca in mandatul lui nu vor fi taieri de pensii si salarii.Iar Merkel va „rezolva”si acest mare si greu Dosar,cum a rezolvat si Dosarele doamnei foste minitru al apararii,acum Presedinta Comisiei Europene,acuzata de fraude cu fonduri Europene,dand ordin procurorilor sa inchida Dosarul.Astea da exemple de „stat de drept,independenta justitiei”,cu care toata ziua umbla in gura „anticoruptul neamului,cu 47 Dosare penale la activ.

  3. Ete dracie,s-a mutat marea coruptie din Romania,in Germania…De-aia nu mai tipa Talanul zi de zi „sariti,hotii,coruptia ucide,”tace malc decand Guvernul meu a trecut pe fata cu ” hotii mei” la atacul bugetului de stat.Acum ii invata pe Romani sa fie precauti cand da navala apa peste ei.A uitat ca I-a acalit pe Romani ca in mandatul lui nu vor fi taieri de pensii si salarii.Iar Merkel va „rezolva”si acest mare si greu Dosar,cum a rezolvat si Dosarele doamnei foste minitru al apararii,acum Presedinta Comisiei Europene,acuzata de fraude cu fonduri Europene,dand ordin procurorilor sa inchida Dosarul.Astea da exemple de „stat de drept,independenta justitiei”,cu care toata ziua umbla in gura „anticoruptul neamului,cu 47 Dosare penale la activ.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger