AcasăJUSTIȚIEUn nou dosar penal pentru Nicuşor Dan! Primarul Capitalei, în litigiu cu...

Un nou dosar penal pentru Nicuşor Dan! Primarul Capitalei, în litigiu cu Facultatea de Drept

nicusor danUn nou dosar penal pentru Nicuşor Dan! Primarul Capitalei, în litigiu cu Facultatea de Drept

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, are din nou probleme de natură penală. La plângrea Facultăţii de Drept, autorităţile au deschis un dosar penal pe numele edilului.

De ce? Conform avocatului Gheorghe Piperea, primarul „refuză de un an și ceva, de când este acolo primar, să supună aprobării Consiliului General al Municipiului București o decizie de expropriere sau, după caz, de autorizare de construcție, pe un teren care se află într-o zonă foarte bogată, foarte scumpă din București, pe Str, Parcului, în apropiere de Casa Presei, Hotelul Ramada… este într-o zonă foarte bogată”.

Terenul, deţinut de Facultatea de Drept şi o persoană fizică

Pe acest teren, pentru că s-a pronunțat în acest sens în urmă cu aproximativ doi ani de zile Curtea de Casație, Primăria Bucureștiului plătește în fiecare lună 35.000 de euro, pentru lipsa de folosință”, a mai spus Gheorghe Piperea.

Nicușor Dan ”atacă într-o primă fază PUZ-ul pe acest teren și reușește să obțină în justiție transformarea terenului într-un parc. A salvat un spațiu verde în numele asociației pe care o conducea. Este ăsta parc cum sunt eu Papa de la Roma”, a mai spus Piperea.

Dan se bate cu Armand pe Herăstrău şi Cişmigiu

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susţinut că nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herestrău.

Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru. În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB”” a zis Dan.

Asta după ce, joi, Clotilde Armand anunţa pe Facebook că „vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri)”.

author avatar
Andrei Ștefan
772 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger