AcasăJUSTIȚIEUn nou caz de „vaccinare la chiuvetă”. Șase persoane, reținute de DNA...

Un nou caz de „vaccinare la chiuvetă”. Șase persoane, reținute de DNA la Mangalia

vaccinareUn nou caz de „vaccinare la chiuvetă”. Șase persoane, reținute de DNA la Mangalia

Șase persoane, printre care trei cadre medicale, au fost reținute de procurorii DNA într-un dosar privind vaccinările fictive din Mangalia.

Două asistente medicale din cadrul Centrului de vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia au fost reţinute de procurorii anticorupţie într-un dosar în care se cercetează modalităţile prin care peste 100 de persoane, majoritatea din judeţele Suceava şi Constanţa, ar fi obţinut certificatul digital european COVID-19 fără să se fi imunizat.

Cele două sunt acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită, în formă continuată, acces ilegal într-un sistem informatic, în formă continuată, fals informatic, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată.

700 de lei pentru un certificat verde fals

În acelaşi dosar, a fost reţinută şi o angajată de la Spitalul Municipal Mangalia, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, în formă continuată, dare de mită (două fapte comise în formă continuată), instigare la acces ilegal într-un sistem informatic (două fapte comise în formă continuată), instigare la fals informatic (două fapte comise în formă continuată), instigare la fals intelectual (două fapte comise în formă continuată).

Au mai fost reţinute alte trei persoane sub acuzaţia de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, dare de mită, acces ilegal într-un sistem informatic, fals informatic, fals intelectual şi spălare a banilor, săvârşite în forma autoratului, complicităţii şi a instigării.

Anchetatorii spun că tariful cerut de intermediar era de 500 de lei, iar în cazul celorlalte, care nu doreau să se prezinte la centrul de vaccinare, tariful era de 700 de lei și era perceput pe loc.

author avatar
Andreea Vlad