AcasăJUSTIȚIEUPDATE: Deținutul condamnat pentru omor fugit din spitalul din Craiova, GĂSIT! Unde...

UPDATE: Deținutul condamnat pentru omor fugit din spitalul din Craiova, GĂSIT! Unde stătuse ascuns – VIDEO

Un deținut condamnat pentru omor a dat bir cu fugiții. Era internat într-un spital din Craiova (foto: Facebook)

UPDATE: S-a dat de urma deținutului care dăduse bir cu fugiții din spitalul craiovean.

Bărbatul a fost prins la câteva ore după ce s-a început căutarea sa. Omul a fost găsit într-un canal aflat în curtea unității spitalicești.Autoritățile sunt în alertă și încearcă să dea cât mai rapid de urma unui bărbat în vârstă de 53 de ani, pe numele căruia există o condamnare pentru o faptă gravă: omor.

Deținutul a dispărut, pur și simplu, din spitalul craiovean în care fusese internat în urmă cu cinci zile, respectiv duminica trecută. ”Vineri, 12.03.2021, în jurul orei 06:45, s-a constatat că deţinutul SOREANU ION, în vârstă de 53 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de Omor (art. 188 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit o unitate sanitară publică de pe raza localităţii Craiova, unde se afla internat din data de 07.03.2021”, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), conform romaniatv.net.

Nu se știe exact, deocamdată, cum de s-a ajuns la această situație. Conform Antena 3, bărbatul ar fi folosit un cearșaf pentru a coborî pe o fereastră.

Fapta, asociată infracţiunii de evadare

Cert este că, după ce s-a constatat că bărbatul nu mai e de găsit în spital, au fost sesizați polițiștii și se încearcă găsirea acestuia. Urmează să fie analizate și imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unității spitalicești – care ar putea aduce indicii importante.

Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. La momentul părăsirii unităţii sanitare, deţinutul era îmbrăcat cu: bluză trening gri, pantaloni negri. Menţionăm că deţinutul a fost internat periodic în unităţi sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor”, se mai menționează din direcția ANP.