AcasăJUSTIȚIEULTIMA ORĂ Călin Popescu Tăriceanu, pus sub acuzare de DNA: „Acest dosar...

ULTIMA ORĂ Călin Popescu Tăriceanu, pus sub acuzare de DNA: „Acest dosar pleacă de o serie de premise false şi aberante”

calin popescu tariceanuULTIMA ORĂ Călin Popescu Tăriceanu, pus sub acuzare de DNA: „Acest dosar pleacă de o serie de premise false şi aberante”

Lovitură grea pentru Călin Popescu Tăriceanu! Fostul premier al României a fost pus oficial sub acuzare de procurorii DNA pentru că a luat mită suma de 80.000 de dolari în perioada în care a ocupat fotoliul de șef al guvernului.

Fostul lider ALDE a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție în jurul orei 11:00, după ce președintele Klaus Iohannis a dat undă verde că DNA poate dispune urmărirea penală.

Fostul lider ALDE a făcut declaraţii, după ce a dat explicaţii procurorilor anticorupţie privind acuzaţiile care i se aduc în dosarul „Microsoft”.

„Acest dosar pleacă de o serie de premise false şi aberante şi anume că în perioada în care am condus Guvernul, Guvernul a emis o serie de hotărâri de Guvern care să favorizeze o anumită companie. Guvernul nu dă din pix hotărâri, cum îşi imaginează unii.

Ele parcurg o întreagă procedură adminstrativă, sunt avizate din punct de vedere legal. De aici, toată construcţia care a fost făcută de procurori este pe o bază falsă. Am cerut timp necesar pentru studierea probelor suplimentare despre care procurorii spun că le-au depus la dosar”, a spus Tăriceanu după ce a fost audiat la DNA.

Ce acuzații îi aduce DNA

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că ”ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanţă”.

„În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei”, au menționat cei de la DNA.

Într-un mesaj transmis de către Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis a anunțat că a încuviințat urmărirea sa penală.

Tot vineri a fost citat la DNA, în calitate de martor, și fostul ministru al Sănătății Sergiu Nicolăescu.

author avatar
Andreea Vlad