AcasăJUSTIȚIEUdrea, mesaj din spatele gratiilor: „Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de...

Udrea, mesaj din spatele gratiilor: „Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă este …”

La câteva zile după ce a fost adusă în România, după ce instanța bulgară a decis extrădarea sa, și în ajunul dezbaterii, la Înalta Curte de Casație și Justiție, a recursului în casație, o cale extraordinară de atac înaintată de Udrea după condamnarea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, fosta șefă de la Ministerul Turismului – aflată la penitenciarul Târgșor – a transmis un mesaj.

E vorba despre o postare apărută, duminică seară, în 19 iunie, pe pagina de Facebook a Elenei Udrea, cu titlul „Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?”. Udrea se declară „uluită” de argumentele aduse de judecători pentru respingerea contestației în anulare. Această cale de atac a fost respinsă de Instanța Supremă în 7 aprilie.

Udrea: „Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă este ACHITAREA MEA!”

Udrea să exemple din motivare și susține că dacă dosarul „Gala Bute” este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă ar fi achitarea sa. „Toate motivarea poate fi rezumată așa: Nu vrem să aplicăm legea în cazul lui Udrea, pentru că, dacă este rejudecată, este posibil să ne scape!

Da, așa este! Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă este ACHITAREA MEA!”, susține Elena Udrea în mesajul apărut pe rețeaua de socializare amintită.

Redăm în cele ce urmează, integral, postarea apărută, în seara zilei de 19 iunie, pe pagina de Facebook a Elenei Udrea:

„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?

Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare. Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din țară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanță din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, și, chiar de către niște judecători pe care eu îi consider dintre cei profesioniști!

Dau doar două exemple din motivare:

1) Cei 4 au considerat că 6 ani nu sunt de ajuns să se rejudece apelul în Gala Bute, invocând astfel riscul de prescripție despre care vorbește decizia CJUE din decembrie 2021. Apelul inițial a fost judecat în 8 luni!!! Tot procesul a durat 3 ani, cu tot cu urmărirea penală. Cum să spui că nu ți-ar ajunge 6 ani să rejudeci apelul? Apoi, timpul necesar judecarii este în mana judecătorilor, ei pot decide cât de repede se judecă un dosar și ar putea rejudeca un apel și în 6 luni, și în 3 luni.

2) Au spus că există riscul ca, după atâta timp, martorii să nu își mai amintească faptele! Pai legea prevede prescripție de 15 ani, chiar și de 20 de ani la abuzul în serviciu! Asta înseamnă că legea are în vedere faptul că un proces poate dura atât, fără probleme de administrare de probe. Teoria judecătorilor este buna să fie predată celor care vor ca prescripția să nu existe, eventual! Dar nu funcționează în contextul legii existente și nu a fost un argument care să îi oprească pe acești judecători să redeschidă toate celelalte dosare care acum se rejudecă. Mai degrabă cred că temerea lor este că, nemaifiind amenințați cu arestarea astăzi, cei trei denunțători din dosar, Nastasia, Lungu, Topoliceanu, ar putea să își retragă denunțurile mincinoase.

Toate motivarea poate fi rezumată așa: Nu vrem să aplicăm legea în cazul lui Udrea, pentru că, dacă este rejudecată, este posibil să ne scape!

Da, așa este! Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă este ACHITAREA MEA!

Nu uitați, este vorba despre dosarul în care singurele probe în acuzarea mea sunt declarațiile celor 3 denunțători, care au rămas liberi ca urmare a acestor declarații mincinoase!

Asta nu a contat pentru judecătorii „sistemului paralel”, Florentina Dragomir sau Ionuț Matei, care, puși cu mâna în completele care m-au judecat, au executat ordinul de condamnare a mea, împotriva oricăror evidențe din dosar.

Eu am avut curajul să vin în România acum 3 ani de bunăvoie, să mă supun rejudecării dosarului Gala Bute, crezând că justiția a devenit corectă și independentă după Decizia nr. 685/2018 a CCR și că voi avea parte de lege și dreptate de data asta!

Abuzul făcut acum împotriva mea este mai mare chiar decât ceea ce au făcut Florentina Dragomir și Ionuț Matei, care măcar s-au prefăcut că mă judecă 3 ani”

Acum mi se spune clar „ție nu vrem să îți aplicăm legea, în cazul tău nu vrem să respectăm nici legea, nici decizia CCR, nici cea a CJUE, nu vrem să respectăm nimic”.

Cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi așa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiție”, a pus la cale un plan bine ticluit prin care a manipulat judecători și i-a determinat prin intoxicări să se răzgândească în dimineața zilei de 7 aprilie și să îmi respingă contestația în anulare. Cineva care este disperat să nu se rejudece Gala Bute pentru ca eu să rămân condamnată ilegal!”

293 afisari

9 COMENTARII

 1. JODECATI-O LA RECE ,FARA PATIMA ,FARA URA !.
  LUATI LA MANA PAS CU PAS EVOLUTIA ACESTEI FEMEI CARE A FACUT ORCE CA SA PARVINA INTR-UN TIMP FOARTE SCURT!,LIPSA DE SCRUPULE ,TUPEUL ,OBRAZNICIA ,SPOIALA DE ASA ZISA PREGATIRE ATI REGASIT-O IN TOT TIMPUL CAT EA AJUNSESE ;CONSILIERA PRESEDINTELUI ,MINISTU , CANDIDATA LA PRESEDENTIE !!!!!!!!!!!!!!.
  CAND NU-TI VEZI LUNGUL NASULUI !,CAND MINTILE TI-AU LUAT-O RAZNA DEJA AI CALCAT IN TOATE STRACHINILE ,IAR INCONSTIENTA ,IRESPONSABILITATEA IN CARE AI TRAIT TE FACE SA CREZI CHIAR CA N-AI NICI O VINA.
  GOLANELILE LUI BASESCU A GENERAT ALTE MONSTRUOZITATI ,IAR UN ASEMENEA MONSTRU ESTE SI NUTI DE PLESCOI.

  • Da capul rautatilor a fost turnatorul Petrov, el tot protejat de sistem este, de aia zburda ca un alcoolist in libertate

  • daca se rejudeca dosarul sper sa primeasca 15 ani de inchisoare si sa i se confiste toti banii si toate bunurile. Nuti a fost prinsa cu furatul.

 2. aia 4 au dat-o cu „interesul superior a UE”- interesul financiar,vezi bine.
  in concluzie: sa intrebe la Basedie ce e cu „tratatul de la Lisabona”…..

 3. S-o rejudece si sa-i dea la dublu, s-o sature sa mai vorbeasca de rau justitia romana, s-o mute la Poarta Alba, e cu milioane in banci si fata mare. A mostenit averi de la soferia lui taica-sau? Pe banii cui sta in lux si opulenta? Astia care o apara, lumea nu se intreaba? Sunt avocati sau infractori? Stim ca toate curvele sunt lipsite de caracter si de rusine. Asta le intrece pe toate! E iubita si de ziare. Escrementul zilei ii tin pe prima pagina cand pe ea cand pe petrov.

 4. Lasa Nuti ca iti iei o bicicleta de celula ca Borcea si dai la pedale in 6 ani glob troter te faci, azi esti la Constanta maine esti la Londra sa vezi ce fit te faci inebunesti plescoienii… Petrov epava.

 5. Cand zicea inaltu ma Nuti ma investeste taica in parnai o sa fie nevoi, fa parnai cu piscina si jacuzi da bar pe culoar baga mata vers sa fii la Plescoi la mere din celula fa teleferic intre parnai Nuti o sa ai nevoie da mici cu sarmale bere cu racoritoare. Ea nimic iar ciracii plescoieni ma injurau si ma mojiceau. E uite acum te mulțãmeşti si cu o biata bicicleta acum.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri