AcasăJUSTIȚIEUdrea a trecut din nou pe la instanță. Declarații sonore: ”În continuare...

Udrea a trecut din nou pe la instanță. Declarații sonore: ”În continuare sunt o țintă pentru cineva în această țară”

Fosta șefă de la Ministerul Dezvoltării a venit din nou la instanță.

De această dată în prima zi a acestei săptămâni, când s-a prezentat la Curtea de Apel București (CAB), pentru a aduce explicații în dosarul Hidroelectrica, din câte anunță Antena3. De altfel, Elena Udrea a lăsat să se înțeleagă, într-o declarație pentru același post TV, că încă se vede ”o țintă”. Fără să facă nominalizări în privința spuselor sale. Dar amintind de condamnarea primită într-un alt dosar, în urmă cu aproximativ o lună de zile.

Pe lângă cel în care am luat opt ani de închisoare cu executare pentru finanțarea referendumului din 2009, acesta este un alt dosar de finanțare de campanie electorală, cea din 2012 în care eu nu am candidat.

Mă gândesc că dacă tot astăzi campaniile se finanțează (…) din bugetul de la stat, milioane de euro din bugetele de la stat merg astăzi către partide, către campaniile electorale și totul astăzi este bine și nimeni nu se sesizează cu privire la nimic, mie îmi arată ceea ce se întâmplă – faptul că în continuare sunt chemată săptămânal (…) la Curtea de Apel sau la Înalta Curte – îmi arată două lucruri: unu că în continuare sunt o țintă pentru cineva în această țară și, doi, că DNA-ul este ce a fost de la început, și anume un instrument politic”, a susținut Udrea, de pe holurile CAB.

Fostul ministru al Dezvoltării și Turismului nu s-a oprit aici cu acuzele. ”Dacă ei cercetează campaniile electorale din 2009, din 2012, dar nu au curaj să se ia de toate nenorocirile pe care le fac guvernanții de astăzi, înseamnă că este un instrument politic și întotdeauna va cerceta pe cei care au fost, niciodată pe cei care sunt la putere”, a mai afirmat Elena Udrea.

Ce acuzații i-au adus procurorii

În decembrie 2017, când se anunța trimiterea în instanță – în speță către Curtea de Apel București – a dosarului cunoscut în spațiul public drept Hidroelectrica, reprezentanții DNA-ului precizau că Udrea e acuzată de trafic de influență și spălare a banilor.

”În cursul anului 2011, inculpata Udrea Elena Gabriela a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA. Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro; creanța reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații.

Pentru a ascunde că era beneficiara reală a creanței de 900.000 euro (care i-ar fi conferit pe cale de consecință și puterea de a influența activitatea societății cu activitate media), Udrea Elena Gabriela a preluat creanța de la firma controlată de omul de afaceri, prin interpunerea unei alte firme paravan, aparținând unei cunoștințe”, se menționa, între altele, în comunicatul DNA.

192 afisari

3 COMENTARII

  1. Ei Udrea, trebuie sa ” muncești ” si tu pentru milioanele furate, basca ca tu o sa faci ” brutărie ” si pentru basau cel hot, zmău si chior !

  2. Nu, doamna nu SANTETI o tinta… ci v-ati facut o tinta… da, da , dvs prin comportamentul din perioada „noi si restul lumii, v-ati facut tinta predilecta si acum decontati „cheltuielile”. Ati uitat de pungile cu bani „plimbate” cand poporului, JUNELE PRIM ajutat de HOPA MITICA, taia pansiile si salariile amarastenilor. Nu mai pozati in victima…stiati de atunci finalul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger