AcasăJUSTIȚIETribunalul Bucureşti a dat o decizie definitivă în Dosarul 10 august

Tribunalul Bucureşti a dat o decizie definitivă în Dosarul 10 august

dosar-10-august Tribunalul Bucureşti a dat o decizie definitivă în Dosarul 10 august

Dosarul 10 august a „murit”. Asta a decis Instanţa. Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

Decizia luată marți de Tribunalul București vine după ce anul trecut în septembrie DIICOT a solicitat instanței de judecată să confirme reluarea investigației. Cererea DIICOT s-a plimbat mai multe luni între instanţe, deoarece judecătorii nu erau lămuriţi cine are competenţa de a soluţiona acest caz.

Cine a scăpat de urmărirea penală?

Au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii.

Iată decizia oficială a Tribunalului!

Minuta Tribunalului: ”Respinge cererea DIICOT de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosar 2122/DP/2019. Definitivă”.

În urma deciziei definitive a Tribunalului București, acuzațiile cu privire la modul în care a fost coordonată intervenția vor rămâne clasate, însă vor continua investigațiile cu privire la cazuri punctuale de purtare abuzivă.

Ancheta urmează să fie preluată de procurorii militari având în vedere că vorbim despre fapte în care sunt bănuiți jandarmi care au calitatea de militari.

author avatar
Andrei Ștefan
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger