AcasăJUSTIȚIETrei reţineri după percheziţiile de la Rompetrol Rafinare. Ce acuzații aduc procurorii...

Trei reţineri după percheziţiile de la Rompetrol Rafinare. Ce acuzații aduc procurorii anticorupție

Rompetrol Rafinare din Ploieşti a fost călcată, miercuri, de mascați, într-un dosar de înșelăciune în mai multe zone ale țării. Astfel, au avut loc trei descinderi în Ploieşti şi Constanţa, la sediul companiei Rompetrol Rafinare S.A.

Şapte persoane au fost săltate și aduse la audieri în cursul zilei de miercuri, dar doar trei dintre acestea au fost reţinute. Cea de-a treia persoană este o femeie, reprezentant al unei societăţi de ecologizare, aflată în relaţii contractuale cu Rafinăria Vega din Ploieşti.

Suspecţii, două femei şi un bărbat, vor fi prezentaţi în cursul zilei de joi, 25 noiembrie, în faţa instanţei penale a Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, potrivit Adevarul.

Care sunt acuzaţiile DIICOT

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectua miercuri, 23 noiembrie, 3 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa şi Prahova şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură şi înşelăciune, se arată într-un comunicat DIICOT.

Începând cu anul 2018, mai multe persoane, printre care şi trei angajaţi în cadrul S.C Rompetrol Rafinare S.A, au constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a înşela atât Statul Român, în calitate de beneficiar al 44.69% din acţiunile Rompetrol Rafinare, cât şi pe ceilalţi acţionari ai companiei.

Membrii grupului infracţional organizat au creat aparenţa că Batalul nr. 18 din cadrul Rafinăriei Vega Ploieşti a fost ecologizat în totalitate, extrăgându-se atât gudron acid, cât şi sol contaminat, în condiţiile în care, în respectivul batal, gudronul acid fusese deja extras, operaţiunea respectivă de extragere fiind finalizată în cursul anului 2009.

Gruparea infracţională organizată a funcţionat pe două paliere, membrii acesteia având roluri bine definite, precizează procurorii DIICOT.

author avatar
Andreea Vlad
681 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...