AcasăJUSTIȚIETraian "Petrov" Băsescu şi-a turnat la Securitate un colg de la Marină...

Traian „Petrov” Băsescu şi-a turnat la Securitate un colg de la Marină dintr-un motiv incredibil!

basescuTraian "Petrov" Băsescu şi-a turnat la Securitate un colg de la Marină dintr-un motiv incredibil!

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, care ar fi fost colaborator la Securităţii sub pseudonimul „Petrov”, şi-ar fi turnat un coleg de la Marină, care ar fi adus în cămin un ceas și butoni.

Şi Băsescu a recunoscut că a făcut contrabandă

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) publică un document al CNSAS care arată că în decembrie 1972, Petrov și-a turnat un coleg de la Institutul de Marină, pe motiv că acesta ar fi adus în cămin și ar fi vândut un ceas și două perechi de butoni.

Pe baza notei date de Petrov, colegul său a avut corespondența interceptată de Securitate, a fost pus să dea explicații ofițerului de Securitate și a primit aviz negativ pentru a pleca în străinătate.

Traian Băsescu recunoştea că şi el a făcut contrabandă pe navă, iar în urma ei, la Revoluţie, ar fi avut un milion de dolari la CEC.

Băsescu contestă calitatea de colaborator la Securităţii

Pe 28 mai 2020, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat dosarul în care CNSAS solicită instanţei stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a primit până acum de la CNSAS, începând de la începutul anilor 2000, cinci adeverinţe de necolaborare cu Securitatea.

Pe 20 septembrie, fostul preşedinte Traian Băsescu a pierdut în primă instanţă procesul cu CNSAS, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti stabilind că el a fost colaborator al Securităţii ca poliţie politică.

Europarlamentarul PMP, fost şef al statului, a anunţat imediat după verdictul CAB că va face contestaţie la Înalta Curte.

Nu cred că ce am făcut eu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitatea, mai ales că este vorba de documente din Institutul de Marină când instituţia care se ocupa de noi erau Contrainformaţiile militare, despre care recunosc că la 21 de ani habar n-aveam că sunt parte a Securităţii.

Pentru mine este o oarecare amărăciune, după ce am condamnat comunismul, am deschis arhivele Securităţii şi le-am transferat către CNSAS, din dispoziţia mea am deschis arhivele Comitetului Central. Acum să am un asemenea verdict…

Voi încerca să merg până la capăt, uzând de toate drepturile constituţionale pentru clarificarea lucrurilor„, a declarat Băsescu.

author avatar
Andrei Ștefan
827 afisari

7 COMENTARII

  1. Pai omu era turnator.
    Turnatorul Petrov asta face toarna.
    Meseria de turnator asta prevede in nomenclatorul de meserii – a turna.

  2. Ziaristul ziareste
    Fotoredactorul fotoieste.
    Iar turnatorul eh ce face turnatorul?
    Toarna.

  3. Un jeg ordinar,si-a pus oameni in toate serviciile si acum il apara, Visinescu daca nu a avut cine sa-l sustina a fost arestat rapid,va amintiti cand si- facut imprumutul de la CEC sa cumpere cele 300 ha,in acel timp se fura de la stat de clica lui sute de milioane de euro, cred ca avea jegul ascunsi de zece ori cat a imrumutat[ acel imprumut a fost praf in ochii romanilor ] !

  4. Alo!, nu-l mai înjurați! Atunci când era mare și tare îl votați cu două mâini și-i sorbeați aberațiile distrându-vă când se hăhăia sau nu știați cum să-i intrați în grații. Îmi aduc aminte cum se mai pozau unii cu el, de parcă era urs, prin parcarea unui mall atunci când venea sâmbăta la cumpărături însoțit de cohorta de la SPP.

  5. Deci, pe lângă Iliescu și ȚaPUL Emil, am mai avut președinte un fost bișnițar iar azi un samsar de case și vânzător de copii peste hotare. Mișto.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger