AcasăJUSTIȚIETragedia de la Colectiv, oglinda unei Românii în FALIMENT: 64 de...

Tragedia de la Colectiv, oglinda unei Românii în FALIMENT: 64 de morți și niciun vinovat! (VIDEO)

colectivTragedia de la Colectiv, oglinda unei Românii în FALIMENT: 64 de morți și niciun vinovat!

Sâmbătă, 30 octombrie 2021, se comemorează 6 ani de la tragedia de la Colectiv, în urma căreia au murit 64 de oameni. Un incendiu devastator a cuprins Clubul Colectiv, în timpul unui concert susținut de trupa Goodbye to Gravity.

A fost cel mai grav accident de după Revoluție, cu cele mai multe victime și cei mai mulți răniți, peste 180.

Cum arată România după 6 ani de la Colectiv

După 6 ani, în sănătate nu s-a schimbat mare lucru, iar pandemia scoate la lumină precaritatea sistemului. De asemenea, justiția nu a reușit nici până acum să dea o sentință finală în acest proces.

Un simulacru de justiție al cărui scop este acela de a trage, în fel și chip, de timp pentru a amâna pronunțarea unei sentințe, spre a menaja sensibilități politice și de stat”, așa a descris procesul Alexandra Furnea, unul dintre supraviețuitorii incendiului din 30 octombrie 2015.

Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – la câte 11 ani şi 8 luni închisoare în dosarul privind tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Daniela Niță, administratorul firmei care a furnizat artificiile de la care a pornit incendiul din clubul Colectiv. Ea a fost condamnată la 12 ani și 8 luni de închisoare. Însă, femeia a fost găsită fără suflare în apartamentul său în acestă vară.

Cei doi artificieri au primit pedepse diferențiat, respectiv 9 ani și opt luni și 10 ani. Printre cei condamnați este și fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu – Piedone, cu o pedeapsă de 8 ani și 6 luni.

Verdict final, la Curtea de Apel Bucureşti

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată de către persoanele condamnate, dar şi de către procurori, iar procesul a ajuns la Curtea de Apel București.

Au trecut aproape doi ani de la aceste condamnări și încă nu există o decizie definitivă a instanței, după ce procesul a fost amânat de nenumărate ori și s-a blocat în proceduri.

Ultimul termen al procesului a fost în 20 octombrie, iar Curtea de Apel Bucureşti a publicat, pe portalul instanțelor, variantele de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru Cristian Popescu Piedone şi pentru ceilalţi funcţionari condamnați în prima instanță. În total, sunt 29 de variante de schimbare a încadrării juridice.

 

author avatar
Andrei Ștefan
316 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce aranjament pentru astazi…slujba la biserica sf.Nicolae -Brosteni…care a fost reamenajata prin 2008-2009 de fostul sofer al lui Teoctist, Florin Ovidiu Mihalache. Juma de bani bagati in biserica, jumatate scosi in America. Si ce sa vezi unde a ajuns asta popa in America? In Florida, unde isi are casele Iohannis. Patriarhul e generos..lui Udrea casuta la mare..lui iohannis casute in Florida..merge banda! Si mai mult decat atat acolo in Florida, cu popa Mihalache e si Misu Popescu zis Pricopsitu..spalatorii de bani ai Pd. trecuti la PNL..MAI SA FIE INCRENGATURA CU COLECTIV..
    COPIII AIA DIN COLECTIV AU ARS DE ZIUA LUI CARMEN GEORGETA IOHANNIS…CE CADOU A PRIMIT PRIMA DOAMNA IN PRIMUL AN DE MANDAT…DE LA ARAFAT!

  2. Nu au demonstrat cum un incendiu ba nal de artificii s ars corpuri tinere de oamen in cateva minute i??? Dumnezeu sa i odihneasca si sa le dea pace vesnica pt ca pres lor a spus ca a fost nevoie sa moara oameni sa calareasca el dupa Romania!!!

  3. Cum de le-au dat foc de ziua lui Carmen Iohannis? Carmen Iohannis si Raed Arafat ” salvamortul” au un punct comun, ba chiar doua. Carmen Iohannis este din Tg. Mures si Raed Arafat si-a gasit zona de desfasurare la comanda securitatii Tg. Mures. Mama lui Carmen Iohannis s-a bucurat de atentia permanenta a lui Raed Arafat..stand in Tg. Mures. Intamplator 64 de copii ard de ziua damei cu camelii Carmen Iohannis si Raed Arafat NU II SALVEAZA, NU II AJUTA SI NU II TRIMITE LA TRATAMENT IN STRAINATATE PANA AU PUTREZIT DE VII.. ESTE CARMEN IOHANNIS IMPLICATA SI IN AFACERILE CU CASE? ESTE…IATA DE CE IOHANNIS FACE PARTENERIAT ATAT DE PUTERNIC CU RAED ARAFAT….CRIMELE II UNESC PE TOTI 3…

  4. A fost un AVERTISMENT înainte de incendiu. A fost și un EXPERIMENT. „A trebuit să moară oameni că să am guvernul meu” PeSeDe și Dragnea infractorul e de vina?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger