AcasăJUSTIȚIETolontan pierde procesul cu Băluță. Jurnalistul, obligat de judecători să șteargă articolele...

Tolontan pierde procesul cu Băluță. Jurnalistul, obligat de judecători să șteargă articolele din Libertatea! (FOTO)

Tolontan BalutaTolontan pierde procesul cu Băluță. Jurnalistul, obligat de judecători să șteargă articolele din Libertatea!

Cătălin Tolontan şi colegul său, Răzvan Luţac, au pierdut procesul intentat de Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, după ce Instanţa i-a dat dreptate edilului. Ziarul „Libertatea”, care aparţine de Ringier, publicase o investigaţie cu titlul „Polițiștii locali de la Sectorul 4 sunt puși de șefi să escorteze camioanele firmelor preferate, ca să nu achite taxe”.

Daniel Băluţă a reacţionat imediat şi a cerut ştergea articolelor, precum şi daune morale de 100 lei.

Tolontan pierde procesul cu Băluță
Daniel Băluţă a reacţionat imediat şi a cerut ştergea articolelor precum şi daune morale de 100 lei

Iată decizia Instanţei!

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant a sumei de 100 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâţii la ştergerea de pe site-ul www.libertatea.ro a articolelor indicate de reclamant în cererea de chemare în judecată.

Obligă pârâţii la publicarea prezentei hotărâri judecătoreşti în publicaţia online www.libertatea.ro şi în ziarul libertatea în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.

Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată a sumei de 140 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Ia act că reclamantul înţelege să solicite cheltuielile de judecată constând în onorariu avocat pe cale separată.

Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 24.05.2021.
Document: Hotarâre 24.05.2021″, este rezoluţia postată pe portalul instanţelor.

După cum reiese şi din „soluţie”, decizia nu ste definitivă.

Ce articole trebuie să elimine Libertatea?

Conform dispoziţiei Instanţei, ziarul Libertatea trebuie să şteargă următoarele articole: 1. „Cum au devenit interlopii lui Bebino membri PSD ai lui Băluță și apoi polițiști locali!„.

Ce conţine acest material? Informaţii de genul „Alexandru Năstase este unul din polițiștii locali de elită ai Sectorului 4, cei care lucrează la intervenție. În același timp, Năstase este parte a găștilor din Berceni, potrivit mărturiilor culese de ziar și fotografiilor în care el apare în mod constant”.

2. „Gruparea Goleac – primarul PSD Băluță se afișează cu mafia. Șef din Poliția Locală Sector 4, la piscina din curtea casei liderului Clanului Sportivilor”.

Ce conţine acest material? Precizări precum „În timpul cât Băluță a fost primarul celor peste 300.000 de oameni din sudul Bucureștiului, Robert Nica, liderul Clanului Sportivilor, s-a transformat din bătăuș în interlop imobiliar, iar casa lui arată ca o navă spațială aterizată în decorul unuia dintre cele mai sărace sectoare din București”.

author avatar
Andrei Ștefan
684 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger