AcasăJUSTIȚIETeste false RT-PCR negative, la vânzare pe OLX. Autoritățile desfășoară percheziții

Teste false RT-PCR negative, la vânzare pe OLX. Autoritățile desfășoară percheziții

Teste false RT-PCR negative, la vânzare pe OLX. Autoritățile desfășoară percheziții

Teste RT-PCR negative sunt esențiale pentru persoanele care doresc să călătorească în străinătate. Majoritatea destinațiilor turistice solicită aceste documente la sosire, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Un român a profitat de această situație și încercat să facă bani vânzând pe internet teste RT-PCR negative false. Afacerea lui funcționa pe OLX, unde un astfel de test se vindea cu 150 lei. Escrocheria a ieșit însă la iveală, iar bărbatul a fost reținut.

Poliţişti bucureșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat percheziții la domiciliul bărbatului bănuit de comiterea unei infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale.

„Din datele și probele administrate în cauză în perioada februarie – aprilie 2021 de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane necunoscute au postat mai multe anunțuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, întocmesc rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecția virusului SARS-COV2, ce pot fi folosite de către cei interesați pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie”, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Testele PCR cu rezultat negativ erau vândute pe internet cu 150 lei

În urma investigațiilor desfășurate s-a stabilit că acesta, în perioada ianuarie – până în prezent, ar fi postat pe internet mai multe anunțuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menționate datele cumpărătorului și rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar.

„În vederea întregirii probatoriului, la data de 21 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la domiciliul bănuitului, în urma căreia au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care înscrisuri, telefoane mobile și carduri bancare”, conform sursei. Bărbatul a fost depistat și condus pentru audieri la sediul subunității.

author avatar
Andreea Vlad